De teken- en schilderkunst is één van de meest elementaire kunstvormen die we kennen. De diversiteit aan mogelijkheden binnen de tekenkunst is door de jaren heen enorm gegroeid; van simpele potloodtekeningen tot collages, linoprints, etsen en pentekeningen. Het tekenen is altijd een ontdekkingstocht geweest en biedt veel ruimte om te experimenteren.

Bij S&C leer je tekenen en experimenteren met verschillende materialen, technieken en stijlen. Elke les komt een andere techniek en/of materiaal aan bod. Je gaat werken met houtskool, inkt, acrylverf en een linosnede maken en afdrukken. Tijdens deze cursus word je uitgedaagd de traditionele materialen en technieken op een vrije, niet-traditionele manier te gebruiken en je eigen stijl te ontwikkelen.

Elke les wordt het tekenen benaderd vanuit een andere invalshoek, zodat je steeds op een andere manier leert tot een onderwerp te komen. Soms vormt het materiaal je uitgangspunt, een andere keer start je vanuit het voorwerp. Maar ook je eigen fantasie is een prima startpunt. Je leert onder andere ontdekken hoe je een abstracte tekening maakt, hoe je begint en wanneer je tekening ‘klaar’ is. Je leert balans, kleur en herhaling te herkennen en te gebruiken in je tekeningen.

Rooster & inschrijven

Sanne van Gent

Sanne studeerde autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ook deed zij hier een opleiding tot docent in de beeldende kunst en vormgeving. Tegenwoordig werkt ze als zelfstandig kunstenares en docent beeldende kunst.

www.sannevangent.com

TU Delft Student€ 55,50
TU Delft Medewerker€ 99,90
Overig€ 111,00

Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Alle niveaus

Groepscursus, max. 12 deelnemers

7 lessen

Een les duurt 120 minuten

Je hebt voor deze cursus niks nodig. Alle benodigde materialen worden op locatie gefaciliteerd.