Modeontwerpers ontwerpen kleding die zowel functioneel als mooi is. Hierbij maken ze gebruik van een grote variatie aan kleuren, materialen, patronen en stijlen. Iedereen heeft zijn eigen stijl en bovendien is er in de modewereld enorm veel ruimte voor creativiteit. Op de catwalk van grote ontwerpers, zoals Dior of Marc Jacobs, zie je de meest bijzondere creaties langskomen. Daarnaast is de modewereld constant in ontwikkeling, wat elk seizoen weer zorgt voor indrukwekkende collecties.

Tijdens de cursus Modeontwerp maak je kennis met deze kunstvorm of reeds opgedane ideeën verder uitwerken. Je start met een introductie van de machines, zoals de naaimachine en de lockmachine. Tijdens een basisopdracht leer je in duidelijke stappen verschillende soorten steken en afwerkmanieren. Daarna ga je verder met de technische kant van het vak, zoals patroontekenen, naaien, stofleggen en mouleren. Er is veel aandacht voor het omzetten van je tekeningen op papier naar een 3D-model op de pop. Tijdens de cursus word je begeleid bij het uitwerken van je eigen ontwerp. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen.

Rooster & inschrijven

Docent

Afra Engel

Afra heeft een opleiding Fashion Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gevolgd, waar ze in 2014 is afgestudeerd en waarbij haar afstudeercollectie is geselecteerd voor de Amsterdam Fashion Week. Daarna heeft ze in samenwerking met illustrator verschillende stof en printen ontworpen en is ze Jurylid geweest van de Kunstbende edities van 2015, 2016 en 2017.

Prijs

TU Delft Student€ 138,50
TU Delft Medewerker€ 249,30
Overig€ 277,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus, max. 10 deelnemers
 
7 lessen
 
Een les duurt 180 minuten
 

Alle benodigde materialen worden gefaciliteerd, zoals de naalden, het patroonpapier en de machines. Je hebt daarnaast de keuze uit een grote hoeveelheid aan verschillende stoffen en garens. Alleen als je voor je ontwerp een specifieke soort textiel nodig hebt, moet je deze zelf meenemen.