De Lounge Chair (1956) van designers Ray en Charles Eames, de Knotted Chair (1996) van Marcel Wanders, de sloophouten meubels van Piet Hein Eek en de Panton Chair (1960) van Verner Panton zijn stuk voor stuk zeer bekende meubels. Het design is tijdloos en komt ook nu nog veelvuldig terug in ons hedendaags interieur, zij het als replica. De ontwerpers zelf genieten soms bijna een sterrenstatus. We bewonderen de makers om het ambacht en hun oog voor smaak en detail. 

Tijdens de cursus Meubelontwerp leer hoe je verschillende materialen kunt bewerken. Je leert zagen, draaien, schaven, schuren en boren. Je gaat aan de slag met je eigen ontwerp en maakt je eigen meubel. Om van ontwerp tot realisatie te komen, komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod waarmee je aan de slag gaat: vormentaal, hedendaagse ontwerpers en hun filosofie, recycling/upcycling, materiaalsoorten en constructie. 

Rooster & inschrijven

Docent

Martine van der Horst

Martine van der Horst (1971) studeerde aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam (afgestudeerd in 1997). Ze is al 10 jaar de eigenaar van meubelmaker bedrijf Proper, dat meubels op maat ontwerpt en maakt. Naast werk in opdracht, ontwerpt Martine ook haar eigen collectie van meubels (unica en kleine series) en geeft ze les aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam.

Prijs

TU Delft Student€ 165
TU Delft Medewerker€ 300
Overig€ 330
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus, max 8 deelnemers
 
14 lessen
 
Een les duurt 150 minuten

Benodigdheden: kleding die vies mag worden