Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van planten. Een hele tuin aanleggen, maar ook de plantjes op je balkon of in de keuken is tuinieren. Over het kweken van groenten, fruit, kruiden en bloemen valt ontzettend veel te leren!

Bij S&C heb je de mogelijkheid je meer te verdiepen in het kweken van planten.  De lessen vinden plaats op de campus farm, op het terrein van sport&cultuur. We gaan aan de slag in ons eigen stuk tuin en in de kas. Maar je leert ook wat je zelf thuis zou kunnen doen.

De focus van de cursus ligt op eetbare planten en werken op een natuurlijke manier, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Hierbij besteden we aandacht aan theorie en praktijk en we behandelen de hele levencyclus van planten; van zaaien tot oogsten. Daarnaast helpt tuinieren je te ontspannen en leer je allerlei nieuwe smaken kennen. 

Inmiddels staat de winter voor de deur. Kun je dan nog wel tuinieren? Absoluut! We gaan knoflook en bloembollen planten, tuinbonen zaaien en oogsten wat we in de vorige cursus gezaaid hebben. Ook gaan we snoeien en stekken. In de broeikas gaan we onder meer druiven aanplanten. Zo is de kas volgend jaar wat schaduwrijker is, evenals rijker aan druiven natuurlijk. Tot slot leer je wat je thuis kunt doen: kruiden op de vensterbank of misschien zelfs paddenstoelen groeien op koffiedik. Kortom, ook in de winter is er genoeg te doen.

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.
http://www.rutgerspoelstra.nl/

http://www.groenkracht.nl/

Prijs

TU Delft Student€ 68,00
TU Delft Medewerker€ 122,40
Overig€ 136,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 90 minuten
 
Trek kleding aan die vies mag worden.