De akoestische gitaar kent twee typerende soorten: de steelstringgitaar; ook wel westerngitaar genoemd en de klassieke variant met nylon snaren; de Spaanse gitaar. Beiden hebben een kenmerkend geluid. Zo werd met de Spaanse gitaar de Spaanse flamenco en klassieke barokmuziek gespeeld. De steelstringgitaar komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd vooral voor blues en countrymuziek bespeeld. Tegenwoordig worden beide soorten voor allerlei verschillende soorten muziek ingezet, zoals pop, rock, gypsy-muziek en singer-songwritersongs. De technieken waar de gitaar mee bespeeld kan worden is voor beide gitaren hetzelfde.

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde gitarist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het verbeteren van je ritme, je techniek, improvisatie of het spelen van bepaalde arrangementen of nummers. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om je leerdoelen te bereiken.

Rooster & inschrijven

Docent

Boris Mogilevski

Boris behaalde zijn Master of Music in Jazz gitaar aan Codarts in Rotterdam. Tegenwoordig is hij docent akoestische gitaar en ukelele bij S&C en geeft hij privé en online lessen bij andere organisaties. Boris speelt daarnaast in meerdere bands waarmee hij de hele wereld over toert.

www.borismogilevski.com

Prijs

TU Delft Student€ 123,00
TU Delft Medewerker€ 221,40
Overig€ 246,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Privécursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 30 minuten
 
Neem je eigen akoestische gitaar mee. Denk daarnaast aan een plectrum en een stemapparaat (een tuner), het liefst een die je op de hals van de gitaar kunt plaatsen.