Jiu-jitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst die is geïnspireerd op verdedigingstechnieken van de Samoerai. Jiujitsu bestaat uit een combinatie van werp- en greeptechnieken gecombineerd met slag-, stoot-, en traptechnieken. Eén van de belangrijkste principes is het gebruik maken van de kracht en vaart van je tegenstander, om bijvoorbeeld een worp uit te voeren. Een lichter en kleiner persoon kan zich hierdoor ook verdedigen tegen een grotere, sterkere tegenstander.

Tijdens de beginnersles leer de basistechnieken van jiu-jitsu. De les begint met een warming-up en gaat over in het oefenen van de verschillende verdedigingstechnieken. De focus ligt op het aanleren van valtechnieken, het loskomen uit grepen en het ontwijken en overnemen van een aanval. Ook leer je om jezelf vanaf de grond te verdedigen in situaties met één of meerdere aanvallers. Wanneer je de basistechnieken onder de knie hebt ga je deze toepassen in verschillende manieren van sparren (randori).

Rooster & inschrijven

Docent

Dick van Wijngaarden

Dick is opgeleid als sportleraar aan het CIOS Overveen. Hier volgde hij ook een judoleraren opleiding en specialiseerde hij zich in Budo (Japanse Vechtsport). Hij beheerst karate in de derde Dan (graad), jiu jitsu in de eerste Dan en judo in de tweede Dan. Daarnaast heeft Dick een opleiding tot mindfulness docent gevolgd. Dick is werkzaam als Budo trainer, 55+ trainer, circuittrainer en geeft mindfulness lessen bij S&C.

Prijs

Om je te kunnen inschrijven voor deze groepsles heb je een geldige sportkaart nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepsles
 
Elke les duurt  75 minuten
 
Draag een jiu-jitsupak en witte band. In de eerste les kun je een lange sportbroek en t-shirt dragen, in een later stadium wordt verwacht dat je je eigen pak aanschaft. Informeer hierover bij de docent.