Bij kalligrafie, oftewel de kunst van het schoonschrift, staat het grafische aspect van schrijven centraal. Het uit het Grieks afkomstige woord betekent dan ook letterlijk “mooi schrijven”. Deze eeuwenoude techniek van de penseelvoering vindt men terug in verschillende talen en culturen. Voor de uitvinding van de boekdrukkunst werd kalligrafie vooral beroepsmatig bedreven. Later ontwikkelde het zich tot een zelfstandige kunstvorm. De techniek zien we tevens terug in de Chinese, Japanse en Arabische kunst. De hedendaagse kalligrafie kan worden omschreven als het vormgeven van tekens op een expressieve, harmonieuze en vaardige manier.

De beginnerscursus Kalligrafie is bedoeld voor iedereen die de kunst van het schoonschrijven onder de knie wil krijgen. Je gaat aan de slag met de basis: je leert omgaan met kalligrafeertools en vormgeven van letters en woorden. Bij kalligrafie geldt oefening baart kunst. Breng jouw handschrift tot leven en maak er een kunstwerk van.

Rooster & inschrijven

Docent

Gerard Vink

Gerard is een grafisch en typografisch ontwerper. Hij studeerde grafisch ontwerp aan de KABK in Den Haag. Na zijn afstuderen ging hij aan het werk als zelfstandig ontwerper.

https://gerardvink.com/
 

Prijs

TU Delft Student€ 60
TU Delft Medewerker€ 110
Overig€ 120
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus, max. 10 deelnemers

7 lessen
 

Elke les duurt 120 minuten

 

Alle benodigde materialen worden op locatie gefaciliteerd.