Pralaya Yoga is een fysiek uitdagende vorm van yoga, ontwikkeld door Robert Boustany uit Houston. Het unieke aan Pralaya Yoga is dat er nieuwe inzichten over het menselijk lichaam en de anatomie in zijn meegenomen. Door deze toevoeging is er een vorm van yoga ontstaan die werkt volgens een logisch systeem, die deze vorm begrijpelijk maakt voor iedereen en toepasbaar wordt in het dagelijks leven. Bij Pralaya Yoga ligt de focus op het versterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel. Het toepassen van Pralaya Yoga bij andere sporten kan bijdragen aan betere prestaties en blessures voorkomen of genezen.

Tijdens de Pralaya Yoga lessen doe je oefeningen, bestaande uit traditionele en niet-traditionele houdingen. Hierdoor ontwikkel je je krachtopbouw en flexibiliteit om daarmee je lichaam in balans te brengen. De nadruk ligt hierbij vooral op het versterken van zwakke spieren, waardoor je de gewrichten in je lichaam, zoals de wervelkolom, uitlijnt. Het uitlijnen van de wervelkolom draagt bij aan de ontwikkeling van een goede houding, maar bijvoorbeeld ook aan gezondere organen omdat zij signalen ontvangen die door de zenuwbanen in de wervelkolom lopen. Naast de houdingen leer je meer over de werking van je lichaam en de manier waarop je bepaalde principes kunt toepassen in je dagelijks leven.

Rooster & inschrijven

Docent

Martijn van Stam

Naast zijn studie bouwkunde aan de TU Delft is Martijn inmiddels gecertificeerd yoga leraar met al meer dan 500 uur ervaring. Hij werkt als yogadocent bij verschillende yogastudio’s en sportscholen, waaronder S&C. Martijn gebruikt in zijn Hatha Yoga-lessen zowel traditionele als niet-traditionele houdingen, ademhalingstechnieken en ontspannings- methoden: een combinatie waardoor je beter om kunt gaan met fysieke klachten en stress. Zijn fysiek uitdagende Pralaya Yoga richt zich op het versterken van onderontwikkelde spieren, zodat de balans in je lichaam hersteld wordt.

www.martijnvanstamyoga.com

Marlies de Koning

Marlies studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Daarnaast is zij opgeleid tot Power Yoga docent en is gecertificeerd als yoga docent door de Yoga Alliance, met ten minste 200 uur ervaring. Tijdens haar Pralaya Yoga-lessen, leert Marlies je hoe je lichaam werkt om vrijheid, kracht en flexibiliteit te creëren. Houdingen worden geleidelijk opgebouwd, zodat je volledig in contact komt met het gebied van je lichaam waar we aan werken.

 

www.pralayayoga.nl

Prijs

Om je te kunnen inschrijven voor deze groepsles heb je een geldige sportkaart nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepsles
 
Elke les duurt  60 of 90 minuten
 
Vooraf inschrijven voor deze les is niet nodig
 
Draag comfortabele sportkleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. De les wordt gegeven op blote voeten, je hoeft dus geen schoenen mee te nemen. Vergeet niet een handdoek en flesje water mee te nemen.