De stem is een bijzonder instrument die je altijd bij je hebt. Waarschijnlijk al zo lang de mensheid bestaat wordt muziek gemaakt met de menselijke stem. De oude Grieken hadden al methodes om diverse zangtechnieken aan te leren. De fysieke verschillen in stembanden, bijvoorbeeld tussen mannen en vrouwen, zorgen voor een variatie in zangstemmen zoals de sopraan, de tenor en de bariton. Daarnaast is zingen, door de combinatie van tekst en muziek, een krachtig middel om emoties over te brengen.

Zingen kan in zeer uiteenlopende muziekstijlen, waaronder het toegankelijke popmuziek.

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde zanger(es) bent. In de eerste week kijkt de docent naar je niveau en persoonlijke wensen. Op basis daarvan wordt de invulling van de lessen bepaald. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen.

Techniek is de basis; middels verschillende zangoefeningen leer je hoe je je stem kunt gebruiken. Daarnaast leer je het zingen van diverse popliederen die bij jou passen. Tijdens de cursus werk je naar een gewenst einddoel, bijvoorbeeld een optreden tijdens de Presentation Night aan het einde van ieder kwartaal. In de laatste les oefen je zingen door een microfoon.

Rooster & inschrijven

Docent

Annika Boxhoorn

Annika studeerde in 2009 af aan Codarts Rotterdam met als hoofdvak Zang en twee minors in Songwriting en Educatie. Naast haar werkzaamheden op S&C, werkt Annika ook als docent Muziek Educatie op het conservatorium van Rotterdam.

www.annikamusic.nl

Jurith Schols

Jurith studeerde in 2004 af aan Codarts Rotterdam met als hoofdvak zang en songwriting. In 2008 voltooide ze een extra opleiding in Complete Vocal Technique (CVT). Na diverse muzikale projecten, waaronder haar meest recente bluegrass-band; The High and The Lonesome, werkt Jurith momenteel volop in de studio aan haar album, die in 2018 zal uitkomen.

Prijs

TU Delft Student€ 125
TU Delft Medewerker€ 225
Overig€ 250
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Privécursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 30 minuten
 
Het is leuk om een map mee te nemen, zodat je je groei en repertoire kunt bijhouden.