Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van planten. Een hele tuin aanleggen, maar ook de plantjes op je balkon of in de keuken is tuinieren. Over het kweken van groenten, fruit, kruiden en bloemen valt ontzettend veel te leren!

Tijdens de cursus Tuinieren verdiep je je in het kweken van planten.  De lessen vinden plaats op de Campus Farm op het S&C-terrein. Je gaat aan de slag in je eigen stuk (moes)tuin en in de kas. Je leert ook wat je zelf thuis zou kunnen doen. De focus van de cursus ligt op eetbare planten en werken op een natuurlijke manier, dus zonder  het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Hierbij besteden we aandacht aan theorie en praktijk en behandelen we de hele levenscyclus van planten; van zaaien tot oogsten. Bijkomend voordeel: tuinieren helpt helpt je te ontspannen en je leert allerlei nieuwe smaken kennen. 

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.


http://www.rutgerspoelstra.nl/
http://www.groenkracht.nl/

Prijs

TU Delft Student€ 55
TU Delft Medewerker€ 100
Overig€ 110
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 90 minuten
 
Trek kleding aan die vies mag worden.