Tuinieren is de kunst van het planten en laten groeien van planten. Een hele tuin aanleggen, maar ook de plantjes op je balkon of in de keuken is tuinieren. Over het kweken van groenten, fruit, kruiden en bloemen valt ontzettend veel te leren!

Tijdens de cursus Tuinieren kun je je verdiepen in het kweken van planten.  De lessen vinden plaats op de Campus Farm op het S&C-terrein. De gaan aan de slag in ons eigen stuk tuin en in de kas. Maar je leert ook wat je zelf thuis zou kunnen doen. De focus van de cursus ligt op eetbare planten en werken op een natuurlijke manier, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Hierbij besteden we aandacht aan theorie en praktijk en we behandelen de hele levenscyclus van planten; van zaaien tot oogsten. Daarnaast helpt tuinieren je te ontspannen en leer je allerlei nieuwe smaken kennen. 

De dagen worden weer langer. Langzaam zal de natuur ontwaken uit haar winterslaap; een spannende tijd voor de tuin. We gaan de komende cursus de basis leggen voor het nieuwe tuinseizoen. Dat betekent vooral veel zaaien, zowel buiten als in de kas. Laat de lente maar komen!

Rooster & inschrijven

Docent

Rutger Spoelstra

Rutger Spoelstra is architect en permacultuur ontwerper. Permacultuur is een ontwerpmethode voor een duurzaam leven, geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen. Hij is ook betrokken bij Groenkracht Delft. Deze stichting heeft al verschillende moestuinen voortgebracht in Delft en omgeving.
http://www.rutgerspoelstra.nl/

http://www.groenkracht.nl/

Prijs

TU Delft Student€ 68,00
TU Delft Medewerker€ 122,40
Overig€ 136,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 90 minuten
 
Trek kleding aan die vies mag worden.