Over het project

In de afgelopen jaren is het aantal bezoekers van Sport & Cultuur uitgegroeid tot 1,2 miljoen per jaar. Om dit groeiend aantal bezoekers een kwalitatief hoogwaardig aanbod te kunnen blijven bieden, wordt de beschikbare oppervlakte van Sport & Cultuur vergroot van tienduizend naar veertienduizend vierkante meter. Lees hier meer over dit project.

Veiligheid en gezondheid voorop!

Veiligheid en gezondheid staan bij Sport & Cultuur hoog in het vaandel. Op plekken waar hard getraind en gesport wordt, zijn goede hygiëne en het voorkomen van bacterievorming van groot belang. Onlangs zijn de nieuwe douche- en kleedkamers bij Sport & Cultuur in gebruik genomen. In het kader van legionellapreventie is in de waterinstallatie een pasteurisatie-systeem aangebracht; een innovatief systeem dat TU-breed wordt toegepast.

Van buitenbad naar binnenkleedkamer

“We staan hier in een van de nieuwe kleedkamers. Deze ruimte was voorheen een buitenruimte tussen twee bestaande gebouwen in. Vlak voor de zomer is op deze plek de eerste paal geslagen. Kort daarna was er flinke regenval en leek de bouwplaats meer op een zwembad dan op een bouwplaats. Gelukkig is het helemaal goed gekomen en het eindresultaat mag er zijn."

De bouw in beeld