Mineralen, ertsen en andere verhalen

Let op: Vanwege de Corona maatregelen is het op dit moment niet mogelijk het Mineralogisch Geologisch Museum te bezoeken.

Bezoek deze unieke collectie van mineralen en ertsen. De collectie omvat een selectie van 4.000 exemplaren tentoongesteld in een historische omgeving. De collectie werd in 2015 nieuw leven ingeblazen, maar wordt op dit moment voorzien van de nieuwste technieken.

De tentoonstelling bevindt zich in het oude pand van de faculteit Mijnbouwkunde. De oorspronkelijk educatieve collectie omvat in totaal 140.000 handstukken. Deze handstukken zijn, in de afgelopen eeuw, door verschillende expedities naar Delft gebracht.

Voor de bezoekers hebben wij een speciale demo ontwikkeld waarbij je de mijnen in duikt in virtual reality, mineralen determineert met een polarisatie microscoop en leert waarom sommige mineralen fluoresceren. Een student van de TU Delft neemt je in kleine groepen mee naar deze bijzondere omgeving.  

Kijk voor tijden van onze demo’s (weekenden en schoolvakanties) op www.sciencecentredelft.nl/plattegrond of boek een eigen tour via sciencecentre@tudelft.nl.


Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

Sponsoren


/* */