Mijnbouwkunde 1912

Mijnbouwkunde 1912

Heden: Science Centre Delft, publiek toegankelijk
Adres: Mijnbouwstraat 120
Bouwjaar: 1912
Architect: J.A.W. Vrijman

Mijnbouwkunde en Petroleumwinning
Voormalig Universiteitsgebouw, Technische Hogeschool voor Mijnbouwkunde en Petroleumwinning in Delft. Het gebouw dateert van 1912 en is van de hand van de rijksbouwkundige voor de gebouwen van onderwijs J.A.W. Vrijman. Hij ontwierp het gebouw in de stijl van de Neo-Renaissance.

Mineralogisch-geologisch museum
Het gebouw doet tevens dienst als Mineralogisch-geologisch museum voor een grote verzameling van mineralen, gesteenten, fossielen en ertsen van Nederland, Nederlands-Indiƫ, Suriname en de Nederlandse Antillen. De collectie wordt in de gangen van het gebouw en in een speciale toonzaal op de eerste verdieping (oostzijde) in oorspronkelijke toonkasten tentoongesteld. Oorspronkelijk fungeerde een ijzeren hekwerk als erfafscheiding. Het beeldhouwwerk bij de ingang is gesigneerd Augt. Alexander fec. 1911. Het gebrandschilderd glas in het hoofdtrappenhuis gedenkt de periode 1940-45 en is ondertekend J.S. te Delft. In de jaren zestig heeft onder leiding van het bureau bouw- en onderhoudszaken van de Technische Hogeschool Delft een verbouwing plaatsgevonden, waarbij onder meer de zolderverdieping verbouwd is.

Science Centre Delft
Heden een unieke verzamelplaats van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Als bezoeker krijg je de kans om de onderzoeksopstellingen van de TU Delft onderzoekers en studenten zelf te beleven. Tevens zijn er ook diverse collectie-tentoonstellingen zoals de kamer van professor Beijerinck, de eerste professor Microbiologie in Delft.