Projecten

Voor de naschoolse opvang bieden wij ook projecten aan. Dit zijn projecten die activiteiten op de BSO en een bezoek met workshop op het Science Centre Delft combineert. In deze projecten staat naast een hoop plezier, het ontwerpend en onderzoekend leren centraal. De BSO kan zelf kiezen hoeveel tijd zij voor het project uit willen of kunnen trekken.

Het thema staat als basis voor de activiteiten op de BSO en het Science Centre. Voor op de BSO is er een poster beschikbaar, die het project beschrijft en opbouwt. Bij de opdrachten zitten instructiebladen voor de begeleiders en werkbladen voor de kinderen. De bijbehorende technische workshop wordt door en in het Science Centre Delft gefaciliteerd. 

Het eerste thema is gericht op Robots.

  • Overal Robotjes (5 -7 jaar) Hoe zou een robot er uit moeten zien en wat moet deze kunnen? Je kan van karton hele mooie robots maken. In het Science Centre Delft maak je een echte tekenrobot die fantastische tekeningen kan maken. Een waar robot kunstproject op de BSO.
  • Ontwerp je eigen robot (8 - 12 jaar) Brainstormen over, onderzoeken en ontwerpen van robots van de toekomst staat centraal op de BSO. En in het Science Centre maak je je eigen kruipende robotje, de SpiBot, welke je uiteraard mee mag nemen. 

Het volgende thema is ‘huis/stad van de toekomst’.

Tarieven

Voor het hele project; documenten (poster, opdrachten, instructiebladen), workshop op het Science Centre Delft (1 uur) en bezoek aan de tentoonstellingsruimte (1 uur):

  • € 6,- per kind (inclusief 1 eigen begeleider gratis op 8 kinderen)