Workshops

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag weten hoe dingen in elkaar zitten. Daar spelen we bij het Science Centre Delft graag op in door kinderen volop kennis te laten maken met verschillende vormen van Wetenschap en Technologie. Speciaal voor de BSO zijn er, door deskundige TU Delft studenten begeleide workshops van een uur. Na de workshop kunnen de kinderen zelf nog een uur verder experimenteren en bouwen in het Science Centre.

 • Knikkerbaan (vanaf groep 3)
  Maak met je team een eigen knikkerbaan Het bouwen van een knikkerbaan is een hele bijzondere ervaring. Het geeft veel energie en plezier. Samenwerken, creatieve ideeën bedenken en problemen oplossen, daar draait het om bij deze workshop. 
 • Bamboe (vanaf groep 5)
  Creativiteit, inzicht en samenwerken staan centraal bij deze workshop. Met alleen bamboestokken en elastiek kunnen kinderen fantastische driedimensionale vormen creëren.
 • Foambruggen (vanaf groep 5)
  Waarom zijn er zo veel verschillende bruggen en waar moet een constructie aan voldoen? Ontwerp, bouw en test jullie brug van foamstaven en tape. Hoeveel kilo kan de brug dragen voor deze breekt…Spannend!

Tarieven

Het volgen van een workshop inclusief bezoek* aan de tentoonstellingsruimte (totaal 2 uur).

 • € 60,-  voor groepen van 1 t/m 15 kinderen, inclusief minimaal twee en maximaal vier begeleiders.
 • € 120,- voor groepen van 15 t/m 30 kinderen, inclusief minimaal vier en maximaal zes begeleiders.