Belangrijke punten van Richard

  1. De reageerbuizen met draaidop mogen NIET opnieuw worden gebruikt. In verband met de veiligheid, moeten deze buizen na gebruik direct worden weggegooid.
  2. Plaats de materialen (i.v.m. de veiligheid) alsjeblieft alleen in het rechter kastje. Dat kastje kan namelijk op slot. (zie de bijgevoegde foto’s voor juiste indeling van de kastjes). Ik weet dat het kastje op deze manier erg vol staat, maar we moeten het er helaas voorlopig mee doen. Er is een nieuw deurtje besteld dus in de toekomst kunnen we ook het linker kastje gebruiken. 
  3. Houd er alsjeblieft rekening mee de twee roosters achterin de kastjes grotendeels vrij worden gehouden. De kastjes worden permanent afgezogen. (zie de bijgevoegde foto’s voor juiste indeling van de kastjes)
  4. Stel de twee knijpflesjes (water en ethanol) alsjeblieft zo op dat ze niet kunnen lekken over de spectrofotometer. Het apparaat is niet waterdicht en het komt vaak voor dat er nog vloeistof uit de knijpflessen (na)druppelt. Daarnaast is het gemakkelijk om per ongeluk vloeistof uit de fles te spuiten, wanneer je deze oppakt. Dat gebeurt vooral bij de fles met ethanol, vanwege de vluchtigheid van alcohol.
  5. Positioneer het afvalemmertje (en de fles met vloeibaar afval) alsjeblieft te allen tijde rechtop.