WaterLab - Waterkwaliteit

Updates

  • Met de druppel kun je het geluid om de animatie aan de wand pauzeren, door de druppel op het vierkant te houden. Ga NIET in de kast lopen rotzooien, trek ook GEEN stekkers uit het stopcontact. 

  • Leg het onderlaken (linkerkast naast de gootsteen) over de speeltafel om ervoor te zorgen dat het publiek deze tafel niet meer aanraakt tijdens de demo
  • SLUIT DE KRAAN AF aan het einde van de demo.
  • Maartje zet 3 flessen geautoclaveerd slootwater voor de hele week in de kastjes. Breng elke keer wanneer er één fles leeg is, deze fles naar het lab van Richard. Vraag bij de balie naar pas 10,14 of 15 om toegang te krijgen tot het lab en zet de fles op de tafel waar je gelijk tegen aan loopt als je het lab binnen gaat.

Introductie

Tijdens deze demonstratie kunnen bezoekers de waterkwaliteit van zelf meegebrachte samples meten, óf kunnen ze kennis maken met het doen van metingen met de samples die het Science Centre klaarzet. Het doel is om bezoekers niet alleen kennis te laten maken met metingen, maar ook bewust te laten worden van de verschillen in wat een ‘goede’ waterkwaliteit is voor verschillende soorten water en wat zij daar zelf aan bij kunnen dragen. De metingen bestaan uit een aantal relatief simpele metingen, zowel kwantitatief (sensoren), als kwalitatief (meetstrips). De bezoekers doen de metingen in principe zelfstandig (wel ‘klassikaal’, dus allemaal in dezelfde volgorde), de demo-student neemt ze mee in het verhaal en ondersteunt.   

/* */