Stap 1: handleiding

Waarschijnlijk heb je jullie groep al ingeschreven via de mail. Maak dan een keuze uit de onderstaande opties:  

  1. Je kunt zelf aan de slag gaan met eigen spullen en de handleiding die je hieronder kunt downloaden. Alles wat je nodig hebt, zijn gewone huis-, tuin- en keukenspullen. Zorg wel dat je voldoende spullen hebt, zodat iedereen in de groep aan de slag kan. Er zijn een aantal aanpassingen nodig in de handleiding als je met een groep aan de slag gaat. Lees daarom eerst de instructie voor groepen

    Download nu de handleiding en print deze voor elke deelnemer of eventueel per groepje.

  2. Het Science Centre Delft heeft een vijftal koffers ontwikkelt waarin vrijwel alles zit wat je nodig hebt om met ongeveer 28 personen aan de slag te gaan. Elke proef wordt uitgevoerd in groepjes van ongeveer 3-4 personen. Door de drie proeven gelijk over de groepjes te verdelen, kun je zo makkelijk alle benodigde data verzamelen. De koffer bevat ook voor iedereen een handleiding. Het enige wat je zelf dan nog moet regelen zijn: emmers, scheppen, water, een oven en een telefoon voor de GPS-locaties.

Stap 2: uitleg

Dit onderzoek bestaat uit drie verschillende proeven. In deze filmpjes kun je precies zien hoe je die goed uitvoert. 

De data die je verzamelt hebt kun je online doorgeven via een dataformulier

Stap 3: wat neem ik mee?

In de handleiding vind je een lijst met de spullen die je nodig hebt om alle proeven te doen. In principe kun je alle proeven doen met gewone huis-, tuin- en keukenspullen. Denk er dus wel aan om je handleiding in je tas te stoppen.

Stap 4: onderzoeksresultaten doorgeven

Als je alle drie de proeven gedaan en alle data verzamelt hebt, moet je dit online doorgeven via een dataformulier. Op die manier maak je dan met alle mede-onderzoekers één database waar alles in staat. 

Wil je onderzoek doen? Meld je snel aan voor het project Check de Stadsvergroening!

Aanmelden
/* */