Je hebt alle data verzameld, maar wat betekenen die eigenlijk? Als je vaak last hebt van wateroverlast, dan wil je dat natuurlijk oplossen. Of misschien heb je zelf geen wateroverlast, maar wil je wel meehelpen om de stad groener en waterbestendiger te maken. 

Heb je de metingen gedaan in een openbaar gebied (bijvoorbeeld een park)? Dan kun je ideeën voor veranderingen of oplossingen voor die plek natuurlijk onder de aandacht brengen bij je gemeente of waterschap. Vaak staan zij hier voor open en willen ze graag input om aan goede oplossingen te kunnen werken. Een voorbeeld is deze challenge

Stappenplan

Je kunt aan de hand van de resultaten in je handleiding en het resultatenlijstje dat je aan het einde van het data-formulier hebt gekregen, dit stappenplan volgen. Hiermee kun je uitzoeken welke oplossing het meest geschikt is voor jouw locatie.

Groene initiatieven

Wil je meer bezig zijn met vergroenen en water? Doe dan eens mee met andere groene initiatieven:

  • Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft speciaal voor scholen en leraren een website over water en groen opgezet: www.waterklimaatles.nl.
  • Vind allerlei mogelijkheden en inspiratie tot vergroenen. Scoor met jouw tuin en huis zoveel mogelijk punten met de hulp van Huisje Boompje Beter.
  • Vergroen en verbloem de (binnen)stad Delft met Delft Bloeit.
  • Vergroen samen met je Gemeente jouw omgeving met Operatie Steenbreek.

Subsidies

Het klimaat- en waterbestendiger maken van steden is momenteel een belangrijk punt op de agenda van veel gemeenten. Maatregelen tegen wateroverlast worden daarom vaak gestimuleerd en soms ondersteund met subsidies. We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet. Niks kunnen vinden dat bij jou van toepassing is? Kijk dan eens bij de subsidieregelingen van jouw gemeente en ga aan de slag!

  •  Stimuleringssubsidie Gemeente Delft. Hier is een speciaal deel gewijd aan het bevorderen van duurzaamheid en het Delftse milieu  
  • Vraag een subsidie aan voor klimaatadaptatie en blauwgroene maatregelen bij het Hoogheemraadschap van Delfland
  • Wil je naast je tuin ook nog je huis vergroenen? Hier vind je een aantal ideeën. 


Hiervoor zijn subsidies in onder andere de gemeentes

Wil je onderzoek doen? Meld je snel aan voor het project Check de Stadsvergroening!

Aanmelden
/* */