6 Weeks of Summer

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent ... tijd om leuke dingen te  doen.

Van 20 juli tot en met 1 september 2019 is er weer van alles te beleven in het Science Centre Delft. Of het nu mooi weer of slecht weer is, je kunt bij ons altijd terecht voor een leuke activiteit.

Tijdens de zomervakantie volg je elke week een andere workshop. Zorg er dus voor dat als je langskomt, je ook een toffe workshop kunt doen. De workshops worden gegeven op woensdag, vrijdag en zondag

Jij komt toch ook? Tot snel in het Science Centre Delft!

Week 1: Zonnebeestje workshop | vanaf 8 jaar

Hoe ziet jouw zonnebeestje eruit? Ontwerp en bouw hem helemaal zelf. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. Al is het dan nog wel even duimen dat de zon schijnt.Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 6,50* en het is voor kinderen vanaf 8 jaar. *mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs.
Deze workshop wordt gegeven op woensdag 24 juli, vrijdag 26 juli en zondag 28 juli.

Week 2: Bamboe workshop | alle leeftijden

Ga zelf aan de slag met bamboe en maak de mooiste constructies.

Deze workshop is gratis en je kan de hele dag aan de slag gaan in de binnentuin. Misschien dat je soms even moet wachten, maar dan kan je goed afkijken wat de anderen doen.

Deze workshop wordt gegeven op woensdag 31 juli, vrijdag 2 augustus en zondag 4 augustus.

Week 3: Speedbootje workshop | vanaf 7 jaar

Maak vandaag een Speedbootje. En ontdek dat je met vuur kan bewegen over water. Misschien kunnen we zelfs bij mooi weer de bootjes testen in de binnentuin. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 3,50* en het is voor kinderen vanaf 7 jaar. *mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs.
Deze workshop wordt gegeven op woensdag 7 augustus, vrijdag 9 augustus en zondag 11 augustus.

Week 4: Dijken workshop | alle leeftijden

Het is zomervakantie en we kunnen weer genieten van het heerlijke zonnetje. Dat betekent: workshops met water! Bij mooi weer geven we een workshop dijken bouwen in de binnentuin. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen! De workshop is gratis en voor kinderen van alle leeftijden. De workshop start rond 12.00 uur, maar let op soms is het misschien even wachten op een plekje.
Deze workshop wordt gegeven op woensdag 14 augustus, vrijdag 16 augustus en zondag 18 augustus.

Week 5: LEDybug workshop | vanaf 7 jaar | NIEUW!

Deze LEDybug is geen gewoon insect: hij heeft een batterij op zijn buik en lampjes als ogen. Zodra de voelsprieten bewegen, knipoogt hij naar je! In deze workshop maak je zelf een knipperend kevertje met een stroomkring met stroomdraden en LED’jes. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt de hele dag door gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. De workshop kost  €3,50* . De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. *mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs.
Deze workshop wordt gegeven op woensdag 21 augustus, vrijdag 23 augustus en zondag 25 augustus.

Week 6: Crazy Glider workshop | vanaf 7 jaar

Hoe ziet jouw vliegtuig van de toekomst eruit? Maak je eigen vliegtuigje en zorg dat deze blijft zweven. Voorzie hem van futuristische lijnen en kleuren die je zelf kan tekenen. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt gedurende de hele dag gegeven, de eerste sessie start rond 12:00 uur. De workshop kost € 3,50* en het is voor kinderen vanaf 7 jaar. *mits je in het bezit bent van een geldig entreebewijs.
Deze workshop wordt gegeven op woensdag 28 augustus, vrijdag 30 augustus en zondag 1 september.