Crystallography

De wetenschappelijke studie van kristalvorming staat bekend als kristallografie. Een kristal is een vaste stof materiaal waarvan de bestanddelen (atomen, moleculen of ionen) zijn gerangschikt in een sterk geordende structuur, een rooster dat zich in verschillende richtingen uitstrekt. De symmetrie van een kristal wordt beperkt door de eis dat de eenheidscellen zich perfect stapelen zonder spleten. De symmetrieën van kristallen zijn gegroepeerd in 7 basisstructuren.

De tentoonstelling ‘Crystallography’ neemt je mee doorheen een landschap van groeiende kristallen langs de 7 kristalstructuren, naargelang hun oplopende symmetrie (triklien, monoklien, orthorombish, tetragonaal, trigonaal, hexagonaal, kubisch).  De display-kasten uit spionspiegelplaten zijn een moderne variant van de originele vitrine kasten uit het Science Center van Delft. De oriëntatie van de platen resulteert in de vorm van de tentoongestelde kristalstructuur in de desbetreffende kast.

Verdwaal in een landschap van groeiende kristallen en beleef de oneindigheid van de natuur als een esthetische ervaring ...

Renee Brants

Bekijk de tentoonstelling op: https://reneebrants.tumblr.com/

Terug naar overzicht