The Wonderful World of Beijerinck

Geïnspireerd door een geometrische tekening uit het archief van Beijerinck welke de ratio tussen de groei van bladeren aan plantenstengels weergeeft, is het ontwerp voor The Wonderful World of Beijerinck ontstaan.

De mathematische cirkels uit deze bijzondere tekening zijn ingepast in de plattegrond van het Prinsenkwartier en indiceren ieder als een ruimte met een bijpassend thema. Als bezoeker wordt u allereerst ingeleid over Bijerinck zijn uitvindingen en levensloop. Hierop volgt een overgang naar verdieping in de microscopische wereld welke hij onderzocht. Op een logische wijze wordt u door de ruimtes geleidt en maakt u kennis met de 4 domeinen van de wereld van microben. Hierbij maakt het actuele onderwerp: Het Virus, ook een verschijning.
 
De constructie van de cirkelvormige ruimtes is modulair en daarmee duurzaam. Gemaakt van oude, koperen, gebogen verwarmingsbuizen waaraan translucent textiel drapeert geeft de ruimtes een lichte en tekenachtig beeld. De doorschijnende gelaagdheid aan kleuren lijkt betoverend en brengt u naar een andere wereld; de wonderlijke wereld van Beijerinck.

Lilani Oei

Bekijk de tentoonstelling op: https://lilanioei.tumblr.com/

Terug naar overzicht