Demo's

Wil jij nog meer te weten komen over verschillende wetenschappelijke thema's? Speciaal in het weekend (en tijdens schoolvakanties) zijn er gratis* demo's te volgen.

Demo SenseLab

Ontdek je zintuigen in de demo van het: SenseLab**. Dit Lab wordt gebruikt door TU Delft onderzoekers en is daardoor niet vrij te bezoeken. Speciaal tijdens een demo krijg je hier wel de kans voor.
Meer over het SenseLab.

Demo Mineralogisch Geologisch Museum

Nog een bijzondere demo is die aan het Mineralogisch Geologisch Museum (MGM). Niet alleen krijg je meer dan 4000 bijzondere mineralen en ertsen te zien, je wordt met een VR-bril ook meegenomen de mijn in. Op deze manier krijg je te zien waar alle schatten vandaan komen en natuurlijk mag je ze ook van dichtbij bekijken. Wist je bijvoorbeeld dat veel van de mineralen en ertsen die we tentoonstellen ook in je smartphone zitten? Een unieke ervaring voor jong en oud.
Meer over het MGM.

Demo BioLab

In het BioLab komt de biotechnologie tot leven. Aan de hand van onze demonstratieopstelling ‘De Biovergister’ ervaar je hoe micro-organismen kunnen worden gebruikt om plantaardig afval (gft-afval) af te breken, om water te zuiveren en om gelijktijdig biogas en biodiesel te produceren. Daarnaast ontdek je waarom De Biovergister een voorbeeld is van een proces dat thuishoort in een circulaire bio-economie, waarin afval wordt hergebruikt en natuurlijke producten en processen een sleutelrol vervullen binnen de industrie.
Meer over het BioLab.

Demo WaterLab

Leer alles over water. Waar komt het vandaan, hoe ga je ermee om en waar gaat het naartoe. Je krijgt ook de kans om water van heel dichtbij te bekijken en de kwaliteit ervan te meten.
Meer over het WaterLab.

Demo Simona

In de vliegsimulator krijg je de kans om te ervaren hoe het is om een piloot te zijn. De Simona is een replica van de grotere Simona die staat op de faculteit Lucht en Ruimtevaart. Deze wordt gebruikt om nieuwe technieken en ontwikkelingen te testen, voordat piloten ermee aan de slag gaan. Wil je de 'echte' Simona eens bekijken? Boek dan een Backstage Tour.

*mits in het bezit van een geldig entreebewijs

**soms in het SenseLab gesloten vanwege onderzoek of aanpassingen in het Lab. Als dit het geval is, worden er extra MGM demo's gehouden.