Demo's

Wil jij nog meer te weten komen over verschillende wetenschappelijke thema's? Speciaal in het weekend (en tijdens schoolvakanties) zijn er gratis* demo's te volgen.

Nieuw Demo: Triceratops Skull 21

Vanaf 3 oktober kun je tijdens je bezoek de nieuwe demo Triceratops volgen. Na jaren van restauratie is onze Triceratops-schedel eindelijk te zien voor publiek! Onder begeleiding bekijk je dit bijzondere dinosaurus-fossiel in een heel ander licht. We vertellen je alles over hoe de schedel is gevonden en gerestaureerd.

Demo BioLab

In het BioLab komt de biotechnologie tot leven. Aan de hand van onze demonstratieopstelling ‘De Biovergister’ ervaar je hoe micro-organismen kunnen worden gebruikt om plantaardig afval (gft-afval) af te breken, om water te zuiveren en om gelijktijdig biogas en biodiesel te produceren. Daarnaast ontdek je waarom De Biovergister een voorbeeld is van een proces dat thuishoort in een circulaire bio-economie, waarin afval wordt hergebruikt en natuurlijke producten en processen een sleutelrol vervullen binnen de industrie.
Meer over het BioLab.

Demo AerodynamicaLab

Waarom kan een vliegtuig vliegen? En hoe werken de vleugels? Tijdens de demo van het AerodynamicaLab leer je meer over luchtstromingen en ontdek je de kracht van wind.

Demo Mineralogisch-Geologisch Museum (MGM)

Nog een bijzondere demo is die aan het Mineralogisch Geologisch Museum (MGM). Niet alleen krijg je meer dan 4000 bijzondere mineralen en ertsen te zien, je wordt met een VR-bril ook meegenomen de mijn in. Op deze manier krijg je te zien waar alle schatten vandaan komen en natuurlijk mag je ze ook van dichtbij bekijken. Wist je bijvoorbeeld dat veel van de mineralen en ertsen die we tentoonstellen ook in je smartphone zitten? Een unieke ervaring voor jong en oud.

Nieuw: Tijdens deze demo MGM bekijk je onze mineralen van wel héél dichtbij. Met een speciale microscoop zoomen we in op de mineralen uit onze collectie en ontdek je onder leiding van een TU Delft student welke geheimen er te vinden zijn. Je leert over hoe slijpplaatjes vroeger gebruikt werden om mineralen te herkennen én hoe je een steen van kleur laat veranderen.
Meer over het MGM

Demo WaterLab

Leer alles over water. Waar komt het vandaan, hoe ga je ermee om en waar gaat het naartoe. Je krijgt ook de kans om water van heel dichtbij te bekijken en de kwaliteit ervan te meten.
Meer over het WaterLab.

*mits in het bezit van een geldig entreebewijs. Op basis van beschikbaarheid. Helaas is onze beschikbaarheid vanwege het coronavirus op dit moment beperkt.