FIRST® LEGO® League

Wat is de FIRST® LEGO® League?

Een hands-on ontdekkingsreis voor kinderen om hun creativiteit en technologische vaardigheden te ontwikkelen.

Leerlingen maken kennis met STEAM (science, technology, engineering, art, math) en leren hun vaardigheden toe te passen in een spannende uitdaging.

De FIRST® LEGO® League is een internationale gemeenschap voor kinderen van 4 t/m 15 jaar, die is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.
Elk jaar organiseert TU Delft Science Centre de FIRST® LEGO® League regio Delft. Meedoen met een team of als klas is mogelijk. Neem daarvoor contact op met Laura Beerkens.

FIRST® LEGO® League 2023 Regiofinale

FIRST® LEGO® League 2022 Regiofinale

Contact

Platform Talent voor Technologie (PTvT) is voor Nederland licentiehouder van de FIRST LEGO® League. TU Delft Science Centre is de partnerorganisatie voor regio Delft en werkt voor de First Lego League samen met Vanderkruit Sport Events. Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Laura Beerkens of René van der Kruit.