FIRST LEGO League Delft

Het Science Centre Delft organiseert de finale van de FIRST® LEGO® League voor de regio Delft. Het thema voor het seizoen 2020-2021 is ‘RePLAY!’

De FIRST® LEGO® League daagt je komend schooljaar uit om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie.

Stel je voor… een eigen LEGO-robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Jij kan deze uitdaging aangaan samen met jouw hele klas, door mee te doen aan de FIRST LEGO® League robot-competitie!

Thema seizoen 2020-2021  

Bij de FIRST LEGO® League draait het allemaal om uitvindingen en innovaties. Binnen de sport en de technologie ga jij samen met jouw team verschillende challenges aan om zo de beste robot te bouwen. Je werkt met je team toe naar de regiofinale! De regiofinale Delft zal plaatsvinden op 27 maart 2021 in het Science Centre Delft.  

Ivm de maatregelen (sluiting scholen en geen bijeenkomsten) hebben we de regiofinale verzet van 23 januari 2021 naar 27 maart 2021. Hier ontvangen alle deelnemende teams nog aanvullende informatie over per e-mail.

Kosten en inschrijving 

De FIRST LEGO® League heeft drie verschillende competities, die zijn opgesplitst in drie leeftijdscategorieën. Al deze competities hebben ieder een eigen lessenserie en handleiding. De programma’s vormen samen een doorlopende tijdlijn. Je kunt trouwens zonder moeite in ieder leerjaar van start gaan. Voor iedere leeftijd is er een andere uitdaging met een feestelijke regiofinale in het Science Centre Delft.

Organisatie en contact 

De Stichting Techniekpromotie is voor Nederland licentiehouder van de FIRST LEGO® League. Het Science Centre Delft is partnerorganisatie van de regio Delft, en werkt bij de organisatie van de First Lego League samen met Vanderkruit Sport Events. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marcha de Haan (r.j.m.dehaan@tudelft.nl) of René van der Kruit (info@vanderkruit.nl).