Maker Week

Leuke actviteiten tijdens de herfstvakantie van 20 - 27 oktober

De herfstvakantie staat voor de deur! De dagen worden donkerder en buiten wordt het kouder. Dus... tijd om leuke dingen te  doen.  Heb je nog geen plannen? Kom dan gezellig naar het Science Centre Delft. De hele week krijg je bij ons de mogelijkheid om de meest toffe dingen in elkaar te zetten.

En dan is er op zondag 27 oktober de wondere wereld van Science en Makerspace tijdens Science Day en Mini Maker Faire. Iedereen, jong en oud, mag gratis komen ervaren en beleven wat Science eigenlijk is...

Jij komt toch ook?

Tot snel in het Science Centre Delft.

Wat is er allemaal te doen?

20 oktober - workshop Microscopie | vanaf 9 jaar

Ontdek wat er allemaal in water zit!

In het WaterLab neem je met de microscoop een duik onder water. Je gaat op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Kun jij ze vinden tussen al het waterleven?

De workshop is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Op de dag dat je komt, kun je een plekje reserveren bij de balie van het Science Centre. De workshop Microscopie is voor kinderen vanaf 9 jaar. Je betaalt alleen de toegang tot het Science Centre Delft. De eerste sessie start rond 12.00 uur.

21 oktober: workshop Schatkistje | vanaf 9 jaar

Al je geheimen helemaal veilig? Berg ze op in je zelfgemaakte schatkistje. Bijkomend voordeel, alleen jij weet hoe deze open kan. Veel plezier!

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12.00 uur. Bijkomende kosten zijn € 6,50 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

21 oktober - workshop LED-figuurtje | vanaf 6 jaar

Maak je eigen najaars-figuurtje en voorzie deze van LEDjes. Enthousiast over je werk? Door middel van een magneetje maak je er gemakkelijk een broche van.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12.00 uur. Bijkomende kosten zijn € 3,50 en het is voor kinderen vanaf 6 jaar.

22 oktober - workshop Birdcube | vanaf 6 jaar

Zorg jij ervoor dat de vogeltjes ook deze winter een warm huisje hebben? Maak hem helemaal zelf! Met dit huisje zullen heel wat vogeltjes blij zijn.

23 oktober - workshop Mr. Roboto | vanaf 9 jaar

Maak je eigen “Mr. Roboto”. Leer meer over elektriciteit, stroomkringen en solderen. Een leuke soldeerworkshop, waarbij je weggaat met een knipperende robotbroche.

24 oktober - workshop LEDybug | vanaf 7 jaar

Deze LEDybug is geen gewoon insect: hij heeft een batterij op zijn buik en lampjes als ogen.
Zodra de voelsprieten bewegen, knipoogt hij naar je! In deze workshop maak je zelf een knipperend kevertje met een stroomkring met stroomdraden en LED’jes.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De workshop wordt de hele dag door gegeven en de eerste sessie start rond 12.00 uur. Bijkomende kosten zijn € 3,50 en is voor kinderen vanaf 7 jaar.

25 oktober - workshop Err0 | vanaf 7 jaar

Bouw je eigen Err0 en breng hem tot leven met een rood gloeiend hartje. Heel veel kan de Err0 robot niet, maar hij zal wel beloven onvoorwaardelijk van je te houden.

Aanmelden voor deze workshop is alleen mogelijk tijdens je bezoek aan het Science Centre Delft bij de balie. Bijkomende kosten zijn € 5,50 en de workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Aan het einde van de workshop neem je je eigen Err0 mee naar huis. De gehele dag worden er verschillende workshop sessies gegeven, de eerste start rond 12.00 uur.

26 oktober - workshop Griezelbox Halloween

Wie laat jij schrikken op Halloween? Tijdens de Griezelbox workshop maak jij een 'snoepdoosje' voorzien van je eigen Creepy Crawler. Laat daarna je omgeving goed schrikken. Want tijdens Halloween is niets wat het lijkt.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12.00 uur. Bijkomende  kosten zijn  € 6,50  en is voor kinderen vanaf 9 jaar.

27 oktober - Science Day en Mini Maker Faire

Het Science Centre Delft presenteert de wondere wereld van Science en Makerspace tijdens Science Day en Mini Maker Faire. Iedereen, jong en oud, mag gratis komen ervaren en beleven wat Science eigenlijk is. Lees meer

Workshops LED-figuurtje (t/m 26 oktober)

Ook kun je naast bovengenoemde workshops, elke dag (m.u.v. 27 oktober) je eigen najaars-figuurtje maken voorzien van LEDjes. Enthousiast over je werk? Door middel van een magneetje maak je er gemakkelijk een broche van.