Science Day 22 oktober 2023 - groot succes

thema: Microbiologie

Weet jij wie Antoni van Leeuwenhoek was? En wat voor kleine beestjes er in water leven? Tijdens Science Day 2023 ontdekte 4000 enthousiaste bezoekers wie Antoni was en wat voor invloed hij heeft gehad op ons dagelijks leven.

Het programma zat vol met spektakel en techniek. Binnenkort kun je hier alle foto's en video's van deze spetterende dag terugzien.
Heb je het gemist of ben je heel enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wordt ook volgend jaar als eerste op de hoogte gebracht.

Ontdek het Delft van Antoni van Leeuwenhoek

Science Day is dit jaar een onderdeel van het Antoni van Leeuwenhoekjaar.

Het is dit jaar 300 jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek op 90 jarige leeftijd overleed na een leven vol verwondering, waarnemingen en ontdekkingen. Door zijn zelfgemaakte lenzen toonde hij een micro-universum dat nog niet eerder door een mens was gezien. Stel je voor, een totaal onbekende wereld ontdekken. Hoe weet je wat je ziet? En hoe laat je het zien. Hoe overtuig je andere dat de wereld heel anders is dan ze denken?

Van 26 augustus tot 31 oktober zijn er veel verschillende activiteiten waardoor jij het Delft van Antoni kunt gaan ontdekken. Bekijk het volledige Antoni van Leeuwenhoek programma hier.