Summer of Science

Deze zomer staat ‘the Summer of Science’ centraal bij het Science Centre Delft.

Alle Willy Wortels, jonge onderzoekers, techneuten en knutselaars kunnen bij ons aan de slag. Elke week een andere workshop, waar je kunt ontwerpen, onderzoeken of bouwen met veel verschillende technieken. Zo leer je over zonnepanelen, ga je beerdiertjes vangen en bekijken, ontwerp je je eigen duurzame vogelhuisje of je maakt een houten boxje waar je je nieuwe juf of meester mee kan laten schrikken.

Jij komt toch ook? Koop snel je e-ticket in onze online shop. Een workshop kun je aan de kassa, tijdens je bezoek, kopen. Let wel op vol=vol. NIEUW: Het is deze zomer ook mogelijk om alleen een workshop te volgen, zonder een bezoek. Je kunt je hiervoor aanmelden bij de kassa.

Week 1: 18 juli – 26 juli 2020

Piepschuim-workshop | alle leeftijden

Aan het begin van de vakantie starten we met een workshop voor alle leeftijden. Ontwerp en bouw je eigen werkstuk van piepschuim. Weet je dat piepschuim een heel bijzonder materiaal is, het wordt op de TUDelft veel gebruikt om prototypes mee te maken. Je gaat aan de slag met een speciale snijder om de tofste vormen uit je piepschuim te halen. 


Week 2: 28 juli – 2 augustus

Zonnebeestje workshop | vanaf 8 jaar

Verder met een iets moeilijkere uitdaging. Een beestje dat leeft van zonne-energie. Tijdens deze workshop ontwerp en bouw je een eigen zonnebeestje. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. Al is het dan nog wel even duimen dat de zon schijnt. Ben je onder de 8 jaar? Dan is er begeleiding nodig van maximaal 1 volwassene.


Week 3: 4 augustus – 9 augustus

Bloemenpers | alle leeftijden

Heb je onze online workshops gezien op sciencecentredelft@home? Hier kun je een proef doen om bladgroenkorrels uit een plant te halen. Op de TU Delft wordt al ruim honderd jaar onderzoek gedaan naar ‘technische planten’. Bij deze workshop ga je een bloemenpers maken zodat jij alle mooie planten die je vindt voor altijd kunt bewaren. 


Week 4: 11 augustus – 16 augustus

Microscopie – beerdiertjes | vanaf 9 jaar

In ons interactieve WaterLab neem je met de microscoop een duik onder water. Je gaat op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Kun jij ze vinden tussen al het waterleven? Neem je beerdiertje daarna mee naar huis en probeer deze opnieuw te bekijken met je mobiele telefoon. Ben je onder de 9 jaar? Dan is er begeleiding nodig van maximaal 1 volwassene.


Week 5: 18 augustus – 23 augustus

Birdcube | alle leeftijden

Maak een vogelhuisje, of ga je voor een voederplank? Dit slimme vogelhuisje kun je veranderen met het jaargetijde. Ga op onderzoek in je eigen tuin, buurt, of schoolplein. Welke vogels kun je vinden en waar maken zij hun nestjes? 


Week 6: 25 augustus – 30 augustus

Kriebelbeestje | vanaf 9 jaar

Gaat het in de laatste week van de vakantie weer kriebelen om naar school te gaan? Dan hebben we de perfecte workshop voor jou! Maak je eigen ‘jack-in-the-box’ met een kriebelbeestje en verras je nieuwe klasgenoten met je eigen constructie. Ben je onder de 9 jaar? Dan is er begeleiding nodig van maximaal 1 volwassene.