Science Centre Delft 2e plaats Museumprijs 2018

Hoera! Wij behoren tot de top 3 van Techniek Musea in Nederland...

en dat is iets waar we heel trots op zijn. Helaas hebben we de Museumprijs niet gewonnen, maar met bijna 40.000 stemmen hebben we een mooie 2e plaats behaald. Het RobotLab gaat er nog steeds komen alleen zal het allemaal wat meer tijd gaan kosten. 

Natuurlijk is er in de tussentijd van alles te beleven in het Science Centre Delft, dus hopen we je snel eens te mogen ontvangen. En voor iedereen die op ons heeft gestemd, nogmaals bedankt! 

Op 27 februari 2018 kregen wij te horen dat het Science Centre Delft genomineerd is voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Het was een behoorlijke verrassing! Maar wij zijn natuurlijk supertrots op deze nominatie.

Van 3 april t/m 8 mei 2018 kon er gestemd worden via de website van de Museumprijs. Op 24 april lagen de percentages van de stemmers nog behoorlijk dicht bij elkaar. Superspannend dus. Dit jaar is er massaal gestemd. Een record, 113.570 stemmen in totaal!

Maar we moeten nog even wachten tot 18 mei 2018. Op deze dag wordt bekend gemaakt wie 'Museum van het Jaar' wordt en € 100.000,- in de wacht sleept. De winnaar van de reis naar New York wordt dan ook bekendgemaakt.

Het is voor het Science Centre Delft nog even nagelbijten. Gaan we winnen? We hopen natuurlijk van wel zodat we onze droom werkelijkheid kunnen laten worden: het ontwikkelen van een RobotLab. 

We willen iedereen heel erg bedanken die op ons gestemd heeft!

Onze droom & de Zebro

Robots zijn de toekomst. En een aantal van de ontwikkelde robots aan de TU Delft kan je bewonderen in ons RobotLab. Maar nu willen wij graag zorgen dat de bezoekers ook met robots aan de slag kunnen. Als wij de Museumprijs winnen willen we een nieuw state-of-the-art RobotLab gaan ontwikkelen. Een lab waarin je als bezoeker robots kan gaan programmeren, bouwen en aanraken. Wat dacht je ervan om een handje te schudden met een robot? Of een eigen zwemrobot te maken, genaamd de Zebro! 

Zebro? Dat is een zwermrobot die binnenkort in de binnenstad van Delft zal rondlopen. Hij is ontwikkeld om in noodsituaties mensen te ondersteunen. 

Onze ambassadeurs aan het woord

Ook onze ambassadeurs hebben meegeholpen om zoveel mogelijk stemmen voor het Science Centre Delft binnen te halen.  

Nominatie Science Centre Delft bij RTL4 Koffietijd