Meivakantie workshops

Tijdens de meivakantie van 28 april tot en met 12 mei 2018 is er weer van alles te beleven in het Science Centre Delft. Of het nu mooi weer of slecht weer is, je kunt bij ons altijd terecht voor een leuke activiteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze gratis Dijkenworkshop. Ga in de binnentuin aan de slag met water en zand en probeer zo een dijkdoorbraak te voorkomen. Let wel op, deze workshop is er alleen met mooi weer. Mocht het namelijk slecht weer zijn kan je in het BioLab met een microscoop opzoek gaan naar beerdiertjes. Superkleine diertjes die bijna alles overleven. Kortom ook deze meivakantie is er genoeg te kiezen.

Welke workshop is jouw favoriet?

Voorjaars LED-figuur - 28 april 2018

Maak je eigen figuurtje en voorzie deze van een LED-figuurtjes met een voorjaars thema. Enthousiast over je werk? Maak er dan een ketting van.Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11.30 uur. Bijkomende kosten zijn € 3,- en het is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hovercraft - 29 april 2018

Hover betekent zweven. Maak je eigen Hovercraft en ontdek hoe dit principe werkt. Probeer daarna je zelfgemaakte Hovercraft over allerlei objecten te laten zweven.Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €6,00 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Dijkenworkshop / Microscopie workshop - 29 april 2018

Het wordt weer lente en de temperatuur stijgt. Dat betekent: workshops met water! Bij mooi weer geven we een workshop dijken bouwen in de binnentuin. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen!

Mocht het weer toch niet zo mooi zijn, dan nemen we in het Biolab met de microscoop een duik onder water.Je gaat op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Kun jij ze vinden tussen al het waterleven?

De workshops zijn gratis, maar soms is het misschien even wachten op een plekje. De workshop dijken is voor kinderen vanf 6 jaar en de workshop microscopie vanaf 8 jaar (onder begeleiding van ouder).

Crazy Glider - 30 april 2018

Hoe ziet jouw vliegtuig van de toekomst eruit? Maak je eigen vliegtuigje en zorg dat deze blijft zweven. Voorzie hem van futuristische lijnen en kleuren die je zelf kan tekenen.Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11.00. Bijkomende kosten zijn € 3,- en het is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Bamboe - 1 mei 2018

Ga zelf aan de slag met bamboe en maak de mooiste constructies. Deze workshop is gratis en je kan de hele dag aan de slag gaan in de binnentuin. Misschien dat je soms even moet wachten, maar dan kan je goed afkijken wat de anderen doen.

Rolf Hut Vlieger - 2 mei 2018

Maak kennis met Rolf Hut! Deze wetenschapper aan de TU Delft knutselt het liefst nieuwe innovaties van huis-tuin-en-keuken-materi<wbr style="color: rgb(75, 79, 86); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; " />alen en een beetje duct tape. Is dit ook jouw passie? Ga dan aan de slag met de Rolf Hut vlieger workshop. Ga daarna lekker buiten plezier maken met je zelfgemaakte creatie.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11.00. Bijkomende kosten zijn € 4,- en het is voor kinderen van alle leeftijden. Let op, bij deze workshop is extra begeleiding van een ouder of begeleider nodig.

Rolf Hut bibberspiraal - 2 mei 2018

Maak kennis met Rolf Hut! Deze wetenschapper aan de TU Delft knutselt het liefst nieuwe innovaties van huis-tuin-en-keuken-materi<wbr style="color: rgb(75, 79, 86); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; " />alen en een beetje duct tape. Is dit ook jouw passie? En heb jij een vaste hand? Test het met de Rolf Hut bibberspriaal. Natuurlijk moet je wel eerst je eigen spiraal in elkaar zetten. Maak het jezelf moeilijker door de spiraal in een uitdagende vorm te buigen. Alvast veel plezier!

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:00. Bijkomende kosten zijn € 4,- en het is voor kinderen van alle leeftijden. Let op, bij deze workshop is extra begeleiding van een ouder of begeleider nodig.

Birdcube - 3 mei 2018

Zorg jij dat ook de vogeltjes deze lente/zomer een mooi huisje hebben en genoeg te eten? Maak je eigen vogelhuisje, wat je tijdens de extreem koude maanden kan ombouwen tot voederplankje. Een leuke workshop waarbij ook veel vogeltjes je dankbaar zullen zijn.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11.00. Bijkomende kosten zijn € 3,- en het is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Speedbootje - 4 mei 2018

Maak vandaag een Speedbootje. En ontdek dat je met vuur kan bewegen over water. Misschien kunnen we zelfs bij mooi weer de bootjes testen in de binnentuin. 

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 10.30. Bijkomende kosten zijn € 3,- en het is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Zonnebeestje - 5 mei 2018

Hoe ziet jouw zonnebeestje eruit? Ontwerp en bouw hem helemaal zelf. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. Al is het dan nog wel even duimen dat de zon schijnt.

Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk. Je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11.30. Bijkomende kosten zijn € 6,- en het is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dijkenworkshop / Microscopie workshop - 6 mei 2018

Het wordt weer lente en de temperatuur stijgt. Dat betekent: workshops met water! Bij mooi weer geven we een workshop dijken bouwen in de binnentuin. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen!

Mocht het weer toch niet zo mooi zijn, dan nemen we in het Biolab met de microscoop een duik onder water. Je gaat op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Kun jij ze vinden tussen al het waterleven?

De workshops zijn gratis, maar soms is het misschien even wachten op een plekje. De workshop dijken is voor kinderen vanf 6 jaar en de workshop microscopie vanaf 8 jaar (onder begeleiding van ouder).