HEALTH & CARE: Onderzoek naar virussen en bacteriën is voor ons allemaal van belangrijk. Er zijn er namelijk veel waar je ziek van kunt worden.
Ook zijn er microscopisch kleine dieren, beerdiertjes, die helemaal nóóit ziek worden. Hoe stoer is dat? Bij de TU Delft doen we onderzoek naar hoe we ziektes door virussen en bacteriën kunnen voorkomen of genezen, maar óók naar hoe die kleine organismen ons kunnen helpen.

Wist je dat een Delftse professor als eerste het virus heeft ontdekt? De video vertelt je meer over professor Beijerinck. 

Extra

Onderzoekskamer prof. Beijerinck

In het oude gebouw van het Science Centre Delft kon je de volledig in eer nagebouwde onderzoekskamer van professor Beijerinck bezoeken. Momenteel staat de volledige kamer opgeslagen. Gelukkig kun je op de foto's goed zien in wat voor omgeving deze professor onderzoek deed. 

HEALTH & CARE: Onderzoek naar virussen en bacteriën is voor ons allemaal van belangrijk. Er zijn er namelijk veel waar je ziek van kunt worden. Ook zijn er microscopisch kleine dieren, beerdiertjes, die helemaal nóóit ziek worden. Hoe stoer is dat? Bij de TU Delft doen we onderzoek naar hoe we ziektes door virussen en bacteriën kunnen voorkomen of genezen, maar óók naar hoe die kleine organismen ons kunnen helpen.

Wist je dat een Delftse professor als eerste het virus heeft ontdekt? De video vertelt je meer over professor Beijerinck.