Latest News

16 april 2019

The sensor pants

Sensors that can help prevent injuries.

11 april 2019

Slimme motor in stuur voorkomt vallen met fiets

De TU Delft en Koninklijke Gazelle hebben een prototype ontwikkeld van een fiets met slimme stuurondersteuning. Deze fiets moet in de toekomst helpen het aantal valpartijen op de fiets te voorkomen. De fiets werkt met een slimme motor in de stuurkolom die het sturen ondersteunt op het moment dat de fietser dreigt om te vallen. Met dit systeem kan de fiets boven een snelheid van 4 km/h stabiel worden gehouden.

24 maart 2019 09:00 t/m 24 februari 2019 17:00

International Workshop on Superhuman Sports

This workshop brings together experts different computing and engineering disciplines focusing on how we might use AR/VR and other augmentation technologies to make some superpowers powers a reality.

14 januari 2019 13:00 t/m 18:00

Sport Data: What’s in a Game

Seminar on how data science is helping to improve performance in (elite) sports.

29 oktober 2018

Delfts studententeam ontwikkelt gendopingdetectiemethode en wint prijzen in wereldwijde Synthetische Biologie competitie

Studenten van de TU Delft hebben een methode bedacht en ontwikkeld om gendoping te detecteren. Met deze methode, die de naam ADOPE (Advanced Detection of Performance Enhancement) draagt, kan in de toekomst het misbruik van gentherapie in de sport worden tegengegaan. De studenten van het Delftse iGEM-team willen met dit project het belang van veilig gebruik van synthetische biologie onderstrepen. Ze presenteerden hun idee afgelopen week in Boston tijdens de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd en sleepten prijzen in de wacht voor hun nieuwe toepassing en product ontwerp.

Upcoming Events

Geen resultaten gevonden.