Ir. A.C. Bergsma

Ir. A.C. Bergsma

Profiel

Expertise

Geveltechniek, bouwtechniek, circulair ontwerpen en bouwen, bouwfysica en akoestiek, energieprestatie, lichtgewicht bouwen, composietconstructies.

Prijzen

Diverse prijzen gewonnen met GAAGA, zie https://www.gaaga.nl/studio/publicaties-2

Biografie

Arie Bergsma studeerde Lucht- en Ruimtevaart techniek aan de TU Delft. In 1995 studeerde hij af op lichtgewicht composietconstructies en ging aan de slag als materiaalonderzoeker bij het toenmalige Hoogovens R&D, tegenwoordig Tata Steel. Vanuit zijn interesse in architectuur en bouwen besloot hij om alsnog Bouwkunde te studeren, aan de TU Eindhoven. Tussen 1998 en 2004 studeerde hij in deeltijd en werkte bij verschillende bouwkundige ingenieursbureaus, onder andere bij D3BN Raadgevende Ingenieurs en Peutz Consulting Engineers.


Bij dit laatste bureau werkte hij van 2001 tot 2006 als adviseur op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek en energieprestatie en was hij betrokken bij grootschalige projecten in heel Nederland.


In 2006 startte hij samen met Esther Stevelink architectenbureau GAAGA om zich op eigen architectuurprojecten en advieswerkzaamheden te kunnen richten. Zijn werkzaamheden binnen dit richten zich onder andere op energiebewust en circulair bouwen, transformatieprojecten en materiaal- en bouwtechniek. 


Sinds 2007 betrokken is hij bij de TU Delft betrokken als docent bouw- en geveltechniek leerstoel Design of Construction.

Lees meer

Publicaties