B. (Bilim) Atli-Veltin

B. (Bilim) Atli-Veltin

Profiel

Prijzen

In 2019 ontving ik de prijs van Young Excellent Researcher of the Year bij TNO.

Biografie

Ik ben geboren en getogen in Istanbul, groeide op in een familie van ruimtevaartliefhebbers. Geen verrassing, ik studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit van Istanbul en verhuisde naar de VS om mijn Master of Science en later PhD-studies uit te voeren. In 2010 verhuisde ik naar Nederland, het charmante stadje Delft, en ben sindsdien nooit meer vertrokken. 
Privé
Ik ben getrouwd met een Fransman en een trotse moeder van twee kinderen. Je kunt me in / rond Delft zien fietsen met hen van / naar hun sport- of muziekactiviteiten. Ik heb geen tijd voor hobby's, maar het is me gelukt om zelfgemaakte zuurdesemgist te ontwikkelen. Na een jaar is deze nog in leven. Ik kan niet zeggen dat ik er al in slaag om mijn eigen brood te maken, maar ik werk eraan.
Tegenwoordig lees ik boeken van Murakami. Ik heb onlangs '21 Lessons for the 21st Century' van Harari en 'Moment of Lift' van Melinda Gates afgerond, die ik beiden ten zeerste aanbeveel.
Ik ben absoluut een groot voorstander van deelname van meer vrouwen in STEM-velden. Ik ben een vrouwelijke technische held. Als je wilt weten wat dat is, bekijk dan deze video. (YAY, ik ben op Youtube).

Expertise

Sinds januari 2020 werk ik als gastonderzoeker bij de Aerospace Manufacturing Technology group. Mijn opdracht is beperkt tot twee dagen per week.
Sinds 2012 werk ik bij TNO. Momenteel ben ik senior wetenschapper bij de afdeling Structural Reliability. Bekijk deze video om te zien wat ik doe om te leven. Ik ben een technisch comitélid in materiaal TC voor AIAA. Ik ontwikkel Materialen onder Extreme Omstandigheden subcommittee samen met twee andere zeer succesvolle dames.
Kijk voor eerdere ervaringen op mijn Linkedin-pagina: www.linkedin.com/in/bilimatliveltin/

Projecten

Ik ben betrokken bij twee interessante projecten aan de TU Delft: - Permeabiliteit van gassen door composieten - en de relatie tot de microstructuur. Mijn doel is om de permeabiliteit van de gassen te begrijpen zodat ik deze kan beperken door de microstructuur van het composietlaminaat te regelen. Dit is met name relevant voor de waterstofopslag oplossingen, aangezien het lekken van waterstof door de tankwand een van de grootste uitdagingen is tegen het gebruik van composieten voor waterstofservice. - Visualisatie van deconsolidatie van composieten. Het meest interessante deel van deze onderzoeksinteresse is het realtime visualisatie-idee. Deconsolidatie van tapes treedt op wanneer de tapes worden verwarmd door hitte. Eerdere studies hebben aangetoond dat de structuur van de verwarmde tape kan variëren. Er zijn microscopisch kleine foto's die de structuur voor en na de verwarming laten zien, maar we weten niet echt hoe dit zich tijdens de verwarming ontwikkelt. Als je meer wilt weten over onze ideeën om dit te onderzoeken, neem dan contact op met mij of Clemens en kijk op de Brightspace pagina:  https://brightspace.tudelft.nl/d2l/le/news/43786/128379/view https://brightspace.tudelft.nl/d2l/le/news/43786/128379/view

Lees meer

Publicaties

/* */