B. (Bruno) Bicudo Perez

B. (Bruno) Bicudo Perez

Profiel

Biografie

Bruno Bicudo werd geboren in Montevideo, Uruguay, waar hij zijn BSc deed. in Civiele Techniek (major in Environmental Hydraulics), daarna was hij werkzaam in verschillende gemeentelijke water- en afvalwaterprojecten, zowel in Afrika als Zuid-Amerika.

In 2015 heeft hij zijn MSc afgerond in Sanitary Engineering bij IHE Delft, gespecialiseerd in het ontwerpen van centrale en decentrale afvalwaterzuiveringsinstallaties. Zijn MSc. proefschrift ging over de mogelijkheid om nitrifiers en Anammox-organismen te kweken in een enkele micro-aerofiele MBR-reactor op laboratoriumschaal. Dit was om stikstof uit de belangrijkste afvalwaterstroom te verwijderen in een volledig autotroof proces. Tussen 2015 en 2018 werkte hij weer aan het ontwerp van gemeentelijke watervoorziening en industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties in Zuid-Amerika.

Sinds 2018 promoveert Bruno binnen het LOTUSHR-project, een bilateraal samenwerkingsprogramma tussen de Nederlandse en Indiase regeringen om water, nutriënten en energie uit de Barapullah-drain in New Delhi te halen. Onder begeleiding van prof.dr. Gertjan Medema en dr. Doris van Halem beoordeelt hij de geschiktheid van het waterhergebruik vanuit een microbiologisch perspectief, en specifiek gericht op fecale indicatoren en Antibiotic Resistant Bacteria (ARB). Zijn voorkeursbehandelingstechnologie is laagspannings-ijzerelektrocoagulatie (Fe-EC). Zijn doel is om te bewijzen dat zelfs water uit vervuilde stromen kan worden hergebruikt voor productieve doeleinden.

Lees meer

Publicaties

/* */