Dr.ir. B. (Bart) Scheeren

Dr.ir. B. (Bart) Scheeren

Profiel

Projecten

HiTeAM JIP

Biografie

Bart Scheeren groeide op in Wijchen tussen de rivieren Maas en Waal. Na het afronden van zijn middelbare schooltijd verhuisde hij naar Delft, waar hij zijn opleiding aan de Technische Universiteit Delft voortzette. In 2014 behaalde hij zijn Bachelor of Science diploma met eer in maritieme techniek. Daaropvolgend is hij zijn master marine technology gestart, met een specialisatie in scheeps- en aflandige-constructies.

Tijdens zijn master is Bart in aanraking gekomen met het 4D-fatigue industrieproject, waarbinnen hij later zal afstuderen met zijn thesis over volumetrische lokalisatie van akoestische emissies op kleine schaal. Ter voorbereiding voor zijn afstuderen heeft hij een onderzoeksopdracht en stage uitgevoerd bij Vallen Systeme in Icking, Duitsland. Na succesvolle voltooiing van zowel onderzoeksopdracht als afstuderen behaalde Bart zijn Master of Science diploma met lof in 2017.

Gelijktijdig met het afronden van zijn thesis werkte Bart samen met prof.dr.ir. Mirek Kaminski aan het onderzoeksvoorstel voor het HiTeAM industrieproject. Het doel van dit High-Tech Acoustic Monitoring industrieproject is de ontwikkeling van inspectiemethoden gebaseerd op akoestische emissie om de huidige staat van zwaarbelaste en traag-draaiende lagers te bepalen. Dit soort lagers zijn typisch te vinden, naast vele andere toepassingen, in aflandige zware-last kranen en enkelpunts-afmeersystemen. In 2023 heeft Bart zijn doctoraat behaald onder de promotoren M.L. Kaminski en L. Pahlavan voor zijn onderzoek uitgevoerd voor HiTeAM. Op dit moment werkt Bart voltijds aan de voortzetting van HiTeAM.

Lees meer