Ir. E.H.M. (Ellen) Geurts

Ir. E.H.M. (Ellen) Geurts

Profiel

Expertise

Zie mijn  http://linkedin.com/in/ellen-geurts/ profiel

Biografie

Mijn interesse in capaciteitsopbouw en stadsontwikkeling zijn de drijvende krachten in mijn professionele leven. De functie van docent bij Management in the Built Environment op de Faculteit Bouwkunde biedt mij dan ook de mogelijkheid om mijn passie voor onderwijs te combineren met stedelijke ontwikkeling met daarbij een focus op financiën. Mijn voornaamste onderzoeksinteresse en expertise ligt bij betaalbare huisvesting in met name de ‘Global South’, met een focus op de samenhang tussen financiën, beleid en management.

Bij MBE ben ik betrokken bij de MSc cursussen gerelateerd aan vastgoedfinanciering en economie (Building Economics; Real Estate Management; and the Urban Redevelopment Game). In de bacheloropleiding geef ik les over marktwerking en bouweconomie (MA1 en MA3) en ben als tutor betrokken bij ON5 en AC3. Daarnaast begeleid ik MSc thesis studenten en zal ik betrokken zijn bij onderzoek van de sectie Real Estate Management. Verder draag ik bij aan het Global Urban Lab om mijn ervaring met werken in de ‘Global South’ te blijven delen.

Voordat ik bij de TU Delft kwam, werkte ik als ‘housing expert’ bij het Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gedurende die tijd gaf en coördineerde ik MSc-, postdoctorale en op maat gemaakte cursussen met een focus op beleids- en financiële aspecten van betaalbare adequate huisvesting in de ‘Global South’. Ik heb ook adviesstudies uitgevoerd voor lokale en nationale overheden over het ontwikkelen van adequate betaalbare huisvestingsstrategieën en heb vastgoedontwikkelaars opgeleid. Na het IHS heb ik 2 jaar als docent Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling gewerkt aan De Haagse Hogeschool in combinatie met adviesopdrachten voor onder andere de Wereldbank. Recent onderzoek omvat onder meer werk aan de 5A-benadering - een model voor adequate huisvesting; gebaseerd op met name het onderzoekswerk dat tijdens IHS is uitgevoerd.

Lees meer