G.J.W. van Bussel

G.J.W. van Bussel

Profiel

Expertise

Prof.dr. Gerard van Bussel studeerde toegepaste wiskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en promoveerde aan de TU Delft op een onderzoek naar de aerodynamica van wind turbine rotoren.

Hij is leerstoelhouder windenergie in de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Hij verricht onderzoek aan windturbine rotoren, onderhoud en bedrijfsvoering van offshore windparken, nieuwe concepten en aan de toepassing van windenergie in de gebouwde omgeving. 

Naast zijn onderwijstaken op de faculteit Luchtvaart en Ruimtevaarttechniek ook actief in het duurzame energie-onderwijs in het kader van het 3TU samenwerkingsverband, en in de EWEM Europese Wind Energy Master. 

Hij was bestuurslid van de Nederlandse Windenergievereniging NEWIN en van de Europese Windenergie Associatie EWEA. Thans is hij bestuurslid van de EAWE (Europese Wind Energie Academie), de NWEA (Nederlandse Wind Energie Associatie).

Ook adviseert hij de vereniging “De Hollandsche Molen” bij molenbiotoopzaken en is hij gediplomeerd vrijwillig molenaar.

Lees meer

Onderzoeksinteresses

My research interests cover experimental and theoretical rotor aerodynamics, O&M modeling of large scale offshore wind farms, conceptual design of advanced wind turbines and unconventional wind energty systems and wind energy in the built environment. I am specialist on static and dynamic wind loads on wind turbine rotors and on other components.

Meer onderzoeksinteresses

Publicaties

Media

Meer media

Nevenwerkzaamheden