Dr.ir. G.N. (Gillian) Saunders

Dr.ir. G.N. (Gillian) Saunders

Profiel

Biografie

Gillian Saunders is in 1998 afgestudeerd als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaartttechniek. Ze is in 2008 gepromoveerd in de Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek met een focus op Engineering Education.
Na een korte periode in de industrie begint ze in 1999 aan haar academische carrière als docent aan de TU Delft bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, wat leidde tot een bevordering to docent 1 in 2016.
Van 2020 tot 2022 werkte ze als gast Universitair hoofddocent bij het Leiden-Delft-Erasmus Universities Centre for Education and Learning.
Momenteel is ze als Docent 1 verbonden aan de Robot Dynamics groep binnen de Cognitive Robotics Afdeling van de Faculteit Werktuigbouw, Maritieme Techniek en Materiaalwetenschappen (3mE).

Prijzen

Op Gillian's erelijst prijken de Universiteitsfonds - Ritsema van Eck prijs voor excellent teamwerk (2003), de SEFI beste conferentie paper (2011) en de SEFI beste conferentie onderzoekspaper (2020). In 2021 was ze met haar team een van de finalisten voor de edX prijs en werd ze tot Educational Hero benoemd door de Teaching Academy. In 2022 was ze de ontvanger van de Open Education Ambassador Award van TU Delft voor haar werk op Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek op het gebied van Open Education.

Expertise

Gillian heeft meer dan 20 jaar ervaring in lesgeven in een scala van ingenieursvakken waarbij ze een grote variëteit aan onderwijsmethodes gebruikt. Daarnaast heeft ze een grote hoeveelheid ervaring en expertise opgebouwd in het managen en organiseren van onderwijs en curricula. Ze heeft een grote passie voor onderwijs en is niet bang om te experimenteren met nieuwe dingen. Vanuit deze eigenschapen wordt ze vaak gevraagd om deel te nemen aan adviescommissies op het gebied van onderwijs en leren. Ze neemt ook regelmatig deel aan accreditatie panels in Nederland en Ierland.
Haar voornaamste onderzoeksinteresses liggen op het gebied van Transversale Vaardigheden en Competenties,  Curriculum Ontwikkeling en Online Onderwijs, inclusief Levenslang leren, binnen het vakgebied van Engineering Education. Vanuit deze expertise heeft ze aan verschillende Europese Erasmus+ projecten deelgenomen zoals RAPIDE en PREFER. Ze wordt regelmatig gevraagd als spreker en heeft inmiddels al meer dan 60 publicaties op haar naam staan.
Ze is lid van ASEE, KIvI SEFI en UK&IE EERN.  Voor meer informatie zie haar eigen website:  https://www.gilliansaunders.nl/

Lees meer

Publicaties

Media

Meer media

Prijzen

 • 2022-3-22

  Open Education Award

  De ambassadeursprijzen zijn een erkenning van de bereidheid om te delen en van de inspanningen voor het openstellen van het onderwijs van een online docent aan elke faculteit. “Bij de Extension School houden we van delen. We willen dat de hele wereld profiteert van het onderwijs dat we ontwikkelen met onze uitstekende docenten, en daarom stellen we veel van onze content beschikbaar onder een Creative Commons-licentie, om mensen de vrijheid te geven om deze materialen opnieuw te gebruiken”, aldus Willem van Valkenburg , uitvoerend directeur, tijdens de prijsuitreiking. “Samen met de facultaire coördinatoren wilden we openheid in het onderwijs over de hele wereld vieren door een deel van het fantastische werk dat onze docenten doen om de wereld te onderwijzen in de schijnwerpers te zetten.”

 • 2022

  Ambassador Open Education Award 2022

  In occasion of Open Education Week 2022, the Extension School awards honour our colleagues’ commitment to openly sharing knowledge and resources with the world.

 • 2020-9-24

  Towards A Typology In Literature Studies & Reviews In Engineering Education Research

  Best Research Paper Award
  48th SEFI Annual Conference (Online)

 • 2011-9

  Research Based learning in a project Based Learning Environment - A Case Study

  Best Paper Award SEFI 2011
  1st World Engineering Education Flash Week

Meer prijzen

Nevenwerkzaamheden