Dr. J.J.F. (Jelle) Sleeboom

Dr. J.J.F. (Jelle) Sleeboom

Profiel

Biografie

Jelle Sleeboom, geboren in Utrecht in 1989, haalde zowel zijn BSc als MSc Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hier werkte hij vooral aan microfluĆÆdische technologie, waaronder vloeistof-chips voor het onderzoeken van de mechanica van zachte deeltjes, en vloeistof-chips voor ā€œbrain-on-a-chipā€ toepassingen. Hij bracht ook enige tijd door aan het Wyss Institute van Harvard in Boston, VS, waar hij werkte aan een microfluĆÆdisch model van de bloed-hersenbarriĆØre.

Hij promoveerde in 2020 op een onderzoek in zowel de Soft Tissue Engineering & Mechanobiology (STEM) groep als de Microsystems groep aan de TU/e. Zijn proefschrift was getiteld "Microfluidic models of metastasis: In vitro approaches to study the tumor microenvironment". Na zijn verdediging deed hij een postdoc aan de TU/e, waar hij verder ging op het gebied van kankercelmigratie in microfluĆÆdische chips.

In 2022 is hij gestart met een nieuw onderzoek in de Biomaterials & Tissue Biomechanics groep van prof.dr. Amir Zadpoor, voor een gezamenlijk project met prof. Luc van der Laan in het Erasmus MC in Rotterdam. In dit project werkt hij aan nieuwe 3D- en 4D-bioprinttechnieken om levende modellen van menselijk leverweefsel te creƫren.

Lees meer

Nevenwerkzaamheden