Dr. K. (Kunal) Masania

profiel

Expertise

Additieve productie Digitalisering Hiërarchische materialen Bio-geïnspireerde materialen Mechanisch gedrag Duurzaamheid 

Expertise

Zijn primaire focus is om te herbeelden hoe composieten vandaag de dag worden gemaakt, met de nadruk op het structureren van hiërarchische materialen in drie dimensies met behulp van designinspiratie uit de natuurlijke wereld.
Met het duidelijke doel om structurele details te produceren met complexiteiten die op geen enkele andere manier mogelijk zijn, werkt zijn groep aan onderwerpen van materiaalsynthese, additive manufacturing en digitale fabricage van materialen en hun structuren, tot mechanica en mechanisch gedrag.

Prijzen

o Shortlist voor Spark Award 2020, beste uitvinding van ETH Zürich.
o Toponderzoeksteam: 3D Printing Industry Awards shortlist, 2019.
o Beste posterpresentatie door begeleide student bij SCCER Mobility Jaarcongres, ETH Zürich, 2018.
o Beste presentatie door begeleide student op de British Society of Strain Measurements, Experimental Mechanics Conference op Imperial College London, UK, 2018.
o JEC Innovation Award voor een geautomatiseerd productiesysteem voor volledig recyclebare, complexe fietsonderdelen, 2016.
o MaP Career Seed Grant, ETH Foundation voor veelbelovende jonge onderzoekers voor de overgang naar een academische carrière, 2015.
o School of Engineering (FHNW) award voor onderzoeksexcellentie, 2014.
o Beste Affiche op de 36e jaarvergadering van de Adhesion Society, 2013.
o School of Engineering (FHNW) prijs voor excellentie in het onderwijs, 2013.
o Genomineerd voor de Unwin PhD Prize, Viva 18 juni 2010.
o Royal Academy of Engineering UK travel award, 2009.
o ACMA POLYCON en Composites '09 best technical paper, 2009.
o Defence Science and Technology Laboratory UK prijs voor beste masterscriptie, 2006.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Biografie

Ik ben een nieuw lid van de faculteit en onze nieuwe groep zal worden gehost in Aerospace structuren en materialen sinds januari 2020. Onze primaire focus is om te herbeelden hoe composieten vandaag de dag worden gemaakt, met de nadruk op het structureren van hiërarchische materialen in drie dimensies met behulp van ontwerpinspiratie uit de natuurlijke wereld.
We een interdisciplinaire groep zijn die werkt aan onderwerpen van basismateriaalsynthese, additive manufacturing en digitale fabricage van materialen en hun structuren, tot mechanica en karakterisering van hun mechanisch gedrag. Ons onderzoek bestrijkt aspecten die (a) fundamenteel zijn, (b) ons begrip van de materialen en structuren om ons heen bevorderen en (c) nieuwe technologieën gebruiken om duurzame composietmaterialen met een breed scala aan toepassingen te realiseren, terwijl we ons richten op hoogwaardige wetenschap en techniek.
U kunt over een aantal van onze laatste werkzaamheden lezen via  TwitterGoogle Scholar,    Researchgate of ons website.
Bij de opbouw van onze groep en onze infrastructuur zijn er verschillende zeer ambitieuze en interdisciplinaire projecten beschikbaar! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. 

publicaties
Bekijk de publicaties in Pure
vakken
2020 - Additive Manufacturing
2019 - Additive Manufacturing
nevenwerkzaamheden
Adviseur/consultant -

2020-05-01 - 2022-05-01

Industrie