Ing. P. (Peter) de Jong

Ing. P. (Peter) de Jong

Profiel

Expertise

Ik heb een passie voor onderwijs in stedelijke ontwikkeling. Dus, werken bij Management in the Built Environment aan de Faculteit Bouwkunde in Delft, stelt me in staat te doen wat ik het leukst vind, de managementgame met 200-300 studenten per jaar voor stedelijke herontwikkeling. Coördinatie en begeleiden van de rol van ontwikkelaar.

Verder gaat het om Bouweconomie. De belangrijkste focus is gericht op de financiële levensvatbaarheid van gebouwen. In het tweede jaar van onze architectuur BSc vertaalt zich dit in kostenbewustzijn geïntegreerd in het ontwerpproject (openbaar gebouw, renovatie en adaptief hergebruik).

Bij de MSc ligt de focus op gebruikers, markt en locatie in een duurzame context, met behulp van levenscyclusanalyse, met hoogbouw als guilty pleasure. Veel tijd en plezier zit ook in de vele afstudeerders, met thema's die verband houden met  bovenstaande velden.

Onderzoek is gericht op levenscyclusanalyse, total cost of ownership, en onderwijs in groepswerk.

Projecten

Solar Decathlon projecten die volledig aansluiten op de onderwijsopgave. Eerder het MOR-project waar een groep studenten een kantoor in Rotterdam transformeert (concept) tot het hoogst mogelijke duurzaamheidsniveau, om vervolgens in 2019 deel te nemen aan de competitie in Szentendre (Hongarije). Het prototype is nog te zien in de Green Village, naast Pret-a-Loger. Nu het SUM-project waar portiekflats een optopping krijgen en de duurzame missie is uitgebreid met veel maatschappelijke doelstellingen. Het protoype gaat naar Wuppertal in Duitsland voor de competitie.

City Deal Kennis Maken is een project waarbij voor het vak BK6ON5, de managementgame, met een website citydealmanagementgame.nl de kracht van samenwerken tussen onderwijs en steden is uitgelicht.

Lees meer

Publicaties

Prijzen

Meer prijzen

Nevenwerkzaamheden

/* */