R. Merino Martinez

R. Merino Martinez

Profiel

Biografie

dr. Roberto Merino-Martinez is tenure-track universitair docent bij de sectie  Aircraft Noise and Climate Effects (ANCE) van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft  (TU Delft). Daarnaast is hij parttime adviseur aeroakoestiek bij ingenieursbureau  Peutz bv.
Roberto behaalde zijn BSc en MSc in Aerospace Engineering aan de  Universidad Politécnica de Madrid (UPM) in Spanje na het voltooien van een onderzoeksverblijf aan het  Royal Institute of Technology (KTH) van Stockholm, Zweden binnen een Erasmusbeurs. Daarna promoveerde hij in december 2018  cum laude aan de TU Delft. Daarna werkte hij 3 jaar als postdoctoraal onderzoeker in dezelfde onderzoeksgroep.

ResearchGate profiel

GoogleScholar profiel

Expertise

Roberto's onderzoek richt zich op het gebruik van microfoonarrays (ook bekend als akoestische camera's) en geavanceerde akoestische beeldvormingstechnieken die geluidsvisualisatie mogelijk maken. Deze benadering is vooral nuttig op het gebied van aero-akoestiek, waarbij de geluidsbronnen op b.v. vliegende vliegtuigen of windturbines kunnen worden geïdentificeerd, geïsoleerd en geanalyseerd. Daarom is dit een noodzakelijke stap om stillere vliegtuigen en windturbines te verkrijgen, aangezien we de geluidsbronnen kunnen identificeren en karakteriseren die moeten worden verminderd. Roberto heeft uitgebreide ervaring in aero-akoestische experimenten in veldtesten en windtunnelmetingen, evenals in geluidsmodelleringstools. De afgelopen jaren heeft hij het gebied van psychoakoestiek bestudeerd om de waarneembare menselijke reactie op vliegtuig- en windturbinegeluid te bepalen en hoe de ontwerpen te optimaliseren om de meest aangenaam klinkende apparaten te leveren.

Prijzen

In 2018 behaalde Roberto de prestigieuze cum laude onderscheiding (alleen top 5% PhD's komen in aanmerking) voor zijn proefschrift " Microphone arrays for imaging of aerospace noise sources". Ook ontving hij in 2019 de  Clean Sky Academy Award for the best PhD thesis in Applied Sciences and Engineering for Aeronautics. In 2020 ontving hij de tweede prijs in de  TRA VISIONS Young Researcher Competition in the field of Aviation, opgericht door de EU.

Lees meer

Publicaties

Onderwijs 2022

Onderwijs 2017

Media

Meer media

Prijzen

Meer prijzen

Nevenwerkzaamheden