Dr. S.J.T. (Sylvia) Jansen

Dr. S.J.T. (Sylvia) Jansen

Profiel

Biografie

Ik ben in 1995 afgestudeerd in Klinische & Gezondheidspsychologie en Persoonlijkheidsleer & Psychodiagnostiek aan de Universiteit Leiden. Daarnaast ben ik in 2005 afgestudeerd in Methoden en Technieken van Psychologisch Onderzoek aan de Universiteit Leiden. In 2000 ben ik aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op het proefschrift: The impact of experience: Stability of preferences for actually experienced and hypothetical health states related to treatment for breast cancer.

Expertise

Mijn onderzoek richt zich met name op consumentenvoorkeuren ten aanzien van het wonen (woonwensen) en op de tevredenheid met het wonen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in andere psychologische aspecten die te maken hebben met wonen zoals de gehechtheid aan de woning of woonomgeving (place attachment), ervaren woonkwaliteit, onderliggende waarden die een rol spelen (zoals de behoefte aan vrijheid of privacy) en het welzijn op het gebied van wonen. 

Onderwijs ervaring

Mijn expertise op het gebied van onderwijs ligt vooral bij het doceren van onderzoeksvaardigheden en beschrijvende en toetsende analyse (statistiek). In de bachelor van Bouwkunde ben ik modulecoördinator van BK4AC2 "Academische vaardigheden 2: Empirische onderzoekstechnieken voor Bouwkunde". Daarnaast ben ik betrokken bij het onderwijs van BK2AC1 "Academische vaardigheden 1: Bouwkunde als wetenschappelijke discipline" en BK3MA1 "Maatschappij, proces en praktijk 1: Planning en programma". Voor de Graduate school geef ik de cursus: Discovering Statistics using SPSS.

Lees meer

Publicaties

Nevenwerkzaamheden

/* */