Regeling Profileringsfonds: Overmachtssituaties
Wanneer je studievertraging oploopt binnen de periode van prestatiebeurs (EU-studenten) of binnen de nominale studieduur (niet-EU-studenten) ten gevolge van een situatie die je niet zelf in de hand hebt, kan je in aanmerking komen voor financiële ondersteuning uit het profileringsfonds. Denk hierbij aan zwangerschap en bevalling, ziekte (functiebeperking of chronisch), bijzondere familieomstandigheden, onvoldoende studeerbare opleiding of topsport. De procedure voor het aanvragen van financiële ondersteuning bestaat uit onderstaande stappen. Gedetailleerde informatie over de procedure is te vinden in Regeling Profileringsfonds TU Delft 2021.
-
Je komt in aanmerking voor financiële ondersteuning uit het Profileringsfonds als je studievertraging oploopt binnen de periode van prestatiebeurs (EU-studenten) of binnen de nominale studieduur (niet-EU-studenten) ten gevolge van een situatie die je niet zelf in de hand hebt, een overmachtssituatie ofwel een onvoorziene omstandigheid. Het profileringsfonds erkent de volgende situaties:
- Zwangerschap en bevalling.
- Ziekte, alsmede handicap of chronische ziekte.
Bij medische of psychische omstandigheden biedt de TU Delft je verschillende voorzieningen wanneer je studeert met een functiebeperking. Informatie over deze voorzieningen kun je het beste krijgen bij de studieadviseur van jouw opleiding/faculteit. Tevens kun je contact opnemen met Career & Counselling Services voor studeren met een handicap. - Bijzondere familieomstandigheden.
- Onvoldoende studeerbare opleiding
De opleiding is zo ingericht dat het tot studievertraging leidt. Bijvoorbeeld doordat vakken niet meer gevolgd en/of afgesloten kunnen worden of wanneer tentamens niet goed op elkaar aansluiten. - Overige, waaronder Topsport.
Wanneer een overmachtssituatie naar verwachting een duur heeft van zes maanden of langer, wordt aangeraden om in samenwerking met een studieadviseur aandacht te besteden aan de mogelijkheid om je inschrijving (tijdelijk) te beëindigen.
Zie voor meer informatie de Regeling Profileringsfonds TU Delft 2021.
Let op! De regeling is ingegaan per 1 september 2021 en bevat een aantal wijzigingen, wat hieronder aangepast is. De nieuwe regeling geldt voor situaties die voortduren na 31 augustus 2021. Duurt je vertraging tot en met 31 augustus 2021, dan geldt nog de oude Regeling Profileringsfonds.
In geval van twijfel neem contact met ons op via contactcentre-esa@tudelft.nl -
Om het proces vlot te laten verlopen volg je onderstaande stappen
- Neem zo snel mogelijk contact op met je studieadviseur. Uiterlijk binnen drie maanden nadat de vertraging zich heeft voorgedaan. Doe dit ruim voor het einde van de prestatiebeurs of -voor een internationale student- ruim voor het einde van de nominale studieduur. Zo voorkom je dat je de aanvraag te laat indient en aftrek krijgt van erkende/uit te betalen RPF maanden. In geval van twijfel neem tijdig contact met ons op via contactcentre-esa@tudelft.nl
- Vul het aanvraagformulier in en lees zorgvuldig de handleiding op de achterzijde van het formulier door.
- Lever de benodigde bijlagen in met het aanvraagformulier.
Een verzoek voor financiële ondersteuning wordt in behandeling genomen zodra de aanvraag compleet is. - We streven er naar om binnen 8 weken tot een besluit te komen.
Vraag je een voorziening van DUO aan, kijk hier voor meer informatie.
-
-
De uitbetaling geschiedt na afloop van de periode van prestatiebeurs, inclusief de eventuele verlenging met een jaar door DUO ("Verlenging prestatiebeurs"). Voor internationale studenten zonder studiefinanciering vindt uitbetaling plaats na afloop van de nominale studieduur.
- Zolang je uitbetaling ontvangt, dien je ingeschreven te blijven als voltijdsstudent aan TU Delft.
-