Vaardigheden opgedaan aan de universiteit

Vaak weten studenten niet welke vaardigheden ze tijdens hun universitaire studie precies ontwikkelen. Ze weten met name niet welke waarde deze vaardigheden voor werkgevers hebben. Daarom zeggen ze hier soms niets over, en richten ze zich op vaardigheden die zijn ontwikkeld bij activiteiten buiten het leerplan en met bijbaantjes. 

De tijd die je aan je studie besteedt, is een heel belangrijke factor in je ontwikkeling. Werkgevers werven immers niet voor niets afgestudeerden. Door de diverse onderdelen van je studie nader te beschouwen kun je beter herkennen wat je te bieden hebt en wat je waarde kan zijn op de werkplek. 

Als je niet weet hoe gedetailleerd je je vaardigheden voor werkgevers moet omschrijven, bedenk dan dat je moeilijk van hen kunt verwachten dat ze de exacte details van jouw opleidingsprogramma kennen. Er bestaan letterlijk honderden opleidingen en ze kunnen onmogelijk specialistische kennis van al deze opleidingen hebben.

Suggesties voor ontwikkeling

Aanbevolen activiteiten

Het kan nuttig zijn om met behulp van onderstaande tips een profiel op te stellen van de vaardigheden die je aan de universiteit hebt opgedaan. Je kunt eventueel je ideeën delen via een van de documenten Vaardighedenprofiel student of Vaardighedenprofiel promovendus.

/* */