Stages

Tijdens een stage krijg je als student de gelegenheid werkervaring op te doen in een professionele omgeving. Het werk dat je daar doet moet in het verlengde liggen van wat je tijdens je opleiding hebt geleerd en tegelijk een bijdrage leveren aan het werk van de organisatie waar je stage loopt.

Sommige stages worden betaald, soms werk je op vrijwillige basis en de lengte kan variëren van een week tot twaalf maanden. Ongeacht de lengte is een stage een uitstekende manier om een beeld te krijgen van de professionele wereld, waarbij je voortbouwt op de aan de universiteit geleerde theorie en praktische vaardigheden opdoet waarmee je je cv verrijkt en je jezelf aantrekkelijker maakt voor werkgevers.

Aan de TU Delft is een stage soms een integraal onderdeel van je opleiding, maar ook als dat niet zo is, is het een goed idee om stage te lopen, om verschillende werkomgevingen uit te proberen of je portfolio uit te breiden met waardevolle ervaring. Dergelijke ervaring wordt door veel werkgevers bijzonder op prijs gesteld. Als je nog niet bekend bent met de werkcultuur in een land waar je later mogelijk wilt gaan werken, dan is een stage een uitstekende manier om daar kennis mee te maken.