Study Buddy project

Veel studenten ondervinden obstakels bij hun studie als gevolg van een functiebeperking of andere speciale behoeften. Een manier om daar hulp bij te krijgen is om als student de kans te krijgen om te sparren met een medestudent. Dit kan helpen om met de uitdagingen om te leren gaan of ze zelfs te overwinnen.

Voor deze studenten kan een Study Buddy het antwoord zijn. Een Buddy kan helpen bij problemen rondom studievaardigheden maar kan ook een moment van sociale interactie bieden, bijvoorbeeld door samen een kopje koffie te gaan drinken of een wandeling te maken. Het is bedoeld als laagdrempelig een-op-een-contact. Het uitgangspunt is dat dit contact ongeveer een uur per week is gedurende 1 of 2 kwartalen, maar het is zeker ook afhankelijk van de behoeften en beschikbaarheid aan beide kanten.

De Buddy’s zijn alleen beschikbaar voor studenten met speciale behoeften. Weet je niet zeker of je in dit programma past? We kunnen alle vragen beantwoorden. E-mail ons op horizon-esa@tudelft.nl.

 

Stuur een e-mail naar horizon-esa@tudelft.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens:

 • Persoonlijke gegevens: Naam, faculteit, studie waar je voor staat ingeschreven en je studienummer
 • Hulpvraag: Wat voor ondersteuning hoop je van een buddy te krijgen?
 • Voorkeuren: Wat voor persoon zou je het liefst hebben als buddy, als je voorkeuren hebt (Bijvoorbeeld faculteit, gender, leeftijd, taalvaardigheid etc.)

Let op: Buddy’s zijn ouderejaars studenten die dit op vrijwillige basis doen. Exacte matches in voorkeuren en aanbod omtrent Buddy’s zijn moeilijk te vinden. Indien je meer strikte eisen hebt, houd er rekening mee dat het langer zal kunnen duren eer je gekoppeld wordt aan een passende buddy.


We doen ons best om passende matches te maken om je te helpen met je hulpvraag, maar helaas lukt dit niet altijd. Zorg er daarom ook altijd voor dat je contact hebt met een breder netwerk, bijvoorbeeld met een arts, (student)psycholoog en/of je studieadviseur.

 

Help een medestudent voor 1 uur per week!

Als Study Buddy help je een medestudent die hulp zou kunnen gebruiken. De deelnemer heeft mogelijk maar niet noodzakelijkerwijs een (fysieke) beperking. Je ontmoet elkaar voor ongeveer 1 uur per week om te sparren. In dit uur kun je hen helpen met studievaardigheden zoals planning, bespreken hoe je een bepaald vak moet aanpakken of gewoon een sociaal moment hebben zoals een kopje koffie drinken of een wandeling maken. Je bepaalt het doel en de duur van het traject samen met de student en een van de coördinatoren van het project.

Wie kan een Study Buddy zijn?

 • Je bent een ouderejaars student van de TU Delft (vanaf BSc jaar twee) en je wilt een extra uitdaging tijdens je studie.
 • Je bent een goede luisteraar en helpt graag een medestudent.
 • Je bent 1 uur per week beschikbaar gedurende (minstens) twee kwartalen.

Wat wij bieden

 • (Online) training op het gebied van communicatie- en coachingsvaardigheden
 • De ervaring van het coachen en helpen van een medestudent.
 • Een certificaat ter bewijs van deelname, nadat je het Buddy-traject hebt voltooid

Meer informatie of meld je aan

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur een e-mail naar horizon-esa@tudelft.nl. Vermeld in je e-mail het volgende:

 • Persoonlijke gegevens: Naam, faculteit, studie waarin je staat ingeschreven en studienummer
 • Aanbod: Wat voor soort ondersteuning zou je willen bieden?
 • Voorkeuren: Indien er voorkeuren zijn, wat voor soort student je bij voorkeur zou willen ondersteunen (bijvoorbeeld studie, faculteit, functiebeperking, geslacht, leeftijd, etc.)