Zwangerschap en studerende ouder

Raak je zwanger tijdens je studie? Of ben je studerende ouder? Mogelijk kun je dan in aanmerking komen voor voorzieningen van de universiteit. Ook zijn er wellicht vormen van financiƫle steun mogelijk.

Overleg met je studieadviseur

In geval van zwangerschap is het belangrijk om zo vroeg mogelijk een afspraak te maken met de studieadviseur van je opleiding. Jullie kunnen dan samen kijken of er aanpassingen van je studieprogramma nodig zijn. Ook als je een studerende ouder bent kan het belangrijk zijn om contact te hebben met je studieadviseur. Jullie kunnen dan samen kijken of er aanpassingen van je studieprogramma nodig zijn of dat er mogelijkheden zijn voor financiƫle ondersteuning

Contact met andere studerende ouders?

Je kunt contact opnemen met de studentendecanen via centralcounsellors@tudelft.nl indien je het prettig zou vinden om in contact te komen met andere studerende ouders aan de TU Delft. 

Kolfruimtes

In vrijwel ieder universiteitsgebouw is er een ruimte waar je je kunt terugtrekken om te kolven. Neem contact op met het servicepunt van je faculteit om toegang te krijgen tot de kolfruimtes.

Faculteit

Aanwezig?

Waar?

3ME

Ja

A-0-660.

LR

Ja

Naast zaal D

BK

Ja

Bij zaal I en J

TBM

Ja

A0.410

TNW

Ja

TNW-22: C 056

AS -58: D0.020

Library

Ja

BHV ruimte

IO

Ja

D1-140.

CiTG

Ja

HG 2.80.6

EWI

ja

Via afdeling dienstverlening

Pulse

Nee

 

 

Financiƫle ondersteuning

Vanuit de overheid zijn er verschillende vormen van toeslag mogelijk. Kinderopvangtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van jouw situatie. Bijvoorbeeld hoeveel opvang je maandelijks nodig denkt te hebben en of je wel of geen toeslagpartner hebt.

Via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is een toeslag op je studiefinanciering mogelijk, de eenoudertoeslag, als je een kind verzorgt dat jonger is dan 18 jaar en je geen partner hebt.

Stages

Valt de stage precies in de periode waarin je gaat bevallen? Of is je stage te fysiek belastend tijdens je zwangerschap? Of is het combineren met kinderopvang lastig? Dan is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over het verloop van de stage. Samen met de stageplek en een studieadviseur of studentendecaan kan gekeken worden welke mogelijkheden er zijn.

Nuttige websites

https://studerendemoeders.nl/

https://www.truecolorschildcare.com/nl/