Minors

De aanmeldprocedure voor thematische minors is gesloten. Het is niet meer mogelijk om een thematische minor van TU Delft te kiezen. Ben je TU Delft student, kijk dan hier voor jouw mogelijkheden.

Je hoeft je niet aan te melden voor de losse vakken in de minor waarop je staat ingeschreven. Een minorinschrijving is voldoende. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina Aanmelden voor Vakken en Tentamens.

In de bacheloropleidingen

Een minor is een samenhangend geheel van vakken van in totaal 15 of 30 EC. Je volgt de minor in het eerste semester van je derde bachelorjaar. Je kunt kiezen uit een thematische minor of een vrije minor. Het is niet mogelijk om een minor te volgen tijdens je master.

Nieuws

19 juli 2022 (9:00) - Status studentinschrijving externe student (inclusief studenten uit Leiden/Rotterdam)

Studenten van de Universiteit Leiden of Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Als student uit Leiden en Rotterdam zul jij je inschrijving als student aan de TU Delft moeten afronden voordat je kunt starten met je minor, waarop je bent ingeschreven. Meer informatie hierover vind je hier.
    Zodra je inschrijving in studielink is gedaan kan het enige weken duren voordat deze is verwerkt. Vanaf half augustus zullen de minors ook in het Delftse systeem worden verwerkt en zijn ze vervolgens zichtbaar in je myTUDelft-app.
  • Studenten van de joint-degree MST hoeven geen studentinschrijving te regelen via Studielink. De minorinschrijving wordt in augustus administratief verwerkt.

Externe studenten (niet Leiden/Rotterdam)

  • Ben je student van een andere universiteit en geplaatst op een TU Delft minor; Na een succesvolle inschrijving aan de TU Delft (als student) zul je vanaf half augustus toegang hebben tot de Delftse systeem. Meer informatie vind je hier.

15-7-2022 - Inschrijfprocedure thematische minors gesloten

De inschrijfprocedure voor thematische minors 2022-2023 is gesloten. Je kunt je alleen nog uitschrijven als je afziet van deelname.
Het is niet meer mogelijk om in aanmerking te komen voor een plaats binnen een thematische minor. Ook als deze nog niet volledig is gevuld. De enige mogelijkheid die je hebt is het samenstellen van een vrije minor, of door deel te nemen aan de procedure van volgend studiejaar.


15 juni 2022 (13:00) - Na-aanmeldperiode niet-selectie minors voor TU Delft studenten

Als je, als TU Delft student, te laat bent geweest met aanmelden of toch een andere minor wilt volgen aan de TU Delft, dan kun jij je tijdens de na-aanmeldperiode een andere niet-selectieminor kiezen. 
Niet opgevulde plaatsen binnen vanuit Leiden en Rotterdam worden dan opnieuw beschikbaar gesteld nadat externe studenten zijn geplaatst. Gedurende deze na-aanmeldperiode staat alleen het niet-selectie minoraanbod open van TU Delft.
Plaatsing gebeurt op basis van directe inschrijving (via myTUDelft) en is op basis van beschikbaarheid en is open van 1 juli t/m 15 juli (13:00-13:00).

Nadat de na-aanmeldperiode is gesloten kom je niet meer in aanmerking voor een thematische minor, ook al zijn er nog plaatsen beschikbaar. Je hebt dan nog de optie om een vrije minor samen te stellen. 

Let op: studenten MST kunnen niet meer in aanmerking komen voor TU Delft minors, aanmelding gaat via de penvoerende universiteit, Universiteit Leiden, inclusief de nog bijbehorende mogelijkheden tot het volgen van een minor in Leiden.


31 mei 2022 (13:00) - Aanmeldperiode voor niet-selectieminors is gesloten

De aanmeldperiode voor niet-selectieminors is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor niet-selectieminors.

  • Externe student? De beoordeling en uitslag van je plaatsing op een TU Delft niet-selectieminor volgt eind juni.
  • Leidse of Rotterdamse student? De beoordeling en uitslag van je plaatsing op een TU Delft niet-selectieminor is bekend bij je eigen instelling.
  • TU Delft student? De uitslag vind je terug in myTUDelft. Je hebt nog de mogelijkheid om je aan te melden tijdens de na-aanmeldperiode voor TU Delft niet-selectieminors in juli.

16 mei 2022 (13:00) - Bericht voor TU Delft studenten - Opening derde ronde op 23 mei

De huidige tweede aanmeldronde voor niet-selectieminors sluit op 19 mei om 13:00. Hierna vindt de loting plaats.

De derde en laatste ronde in mei zal op 23 mei (13:00) opengaan. Deze ronde is op basis van directe inschrijving op basis van beschikbaarheid.


4 mei 2022 (15:00) - ICT onderhoudsweekend op 7 en 8 mei

Op 7 en 8 mei staat een ICT-onderhoudsweekend gepland. Dit gehele weekend wordt gewerkt aan diverse applicaties, updates op servers en databases en updates op de netwerkapparatuur. Dit heeft ook effect op Osiris/MyTUDelft. Het onderhoud start op zaterdagochtend vroeg en loopt door tot en met zondagavond. Wij vragen begrip voor eventuele overlast.  29 April 2022 (13:00) - Annulering niet-selectie minor Environmental Engineering and Sustainable Design

Helaas zal de niet-selectie minor [CT-MI-229] Environmental Engineering and Sustainable Design aankomend jaar niet aangeboden worden. Aanmelding per 2 mei is hiervoor dan ook niet mogelijk.14 April 2022 (13:00) - Aanmeldperiode voor selectieminors is gesloten

De aanmeldperiode voor selectieminors is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor selectieminors. De uitslag van de selectie en plaatsing op selectieminors is uiterlijk 29 April 17:00 bekend.


1 April (13:00) - Aanmelding voor selectie-minors open

De aanmelding voor selectie minors is geopend. Aanmelden kan van 1 April (13:00) t/m 14 April (13:00).


/* */