FAQ

Ik ga mijn BSA niet halen, wat nu?

Je kan een afspraak maken met een studieadviseur om te kijken wat de beste vervolgstappen zijn in jouw situatie. Mochten er  bijzondere (persoonlijke) omstandigheden je studie belemmeren dan kan je dit met je studieadviseur bespreken.

Kijk voor alle regelgeving omtrent het BSA hier.

Bij studievertraging met of zonder bijzondere omstandigheden is het altijd verstandig om een afspraak met de studieadviseur te maken.

Hoe maak ik een afspraak met de studieadviseur?

Een afspraak met de studieadviseur kun je online maken, klik hier

Mijn cijfer is niet (goed) ingevoerd, met wie kan ik contact opnemen?

Vraag allereerst na bij de desbetreffende docent of het cijfer is ingevoerd. Mocht deze docent het hebben ingevoerd, maar staat het nog steeds niet online neem dan contact met de studentadministratie, spa-ewi@tudelft.nl.

Ik ben te laat met mij in te schrijven voor een tentamen wat nu?

Als je te laat bent voor het inschrijven voor een tentamen, kijk dan op de pagina van het ExamDesk.  

Ik wil graag een vrijstelling aanvragen voor een bepaald vak, hoe doe ik dat?

De examencommissie beoordeelt of je in aanmerking komt voor een vrijstelling. Zie hier de procedure voor de aanvraag van een vrijstelling. Let op: Vrijstellingen tellen niet mee voor het BSA en het gewogen gemiddelde!

Voldoe ik aan de toelatingseisen van de opleiding?

Zie de pagina over toelating en aanmelding voor de toelatingseisen van de opleidingen. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben hierover neem dan contact op met contactcentre-esa@tudelft.nl.

Waar vind ik informatie over alle minors?

Zie deze pagina voor alle informatie omtrent de minors.

Ik wil graag een minor zelf samenstellen, wat is mogelijk?

Je kan een vrije minor volgen. Dit moet je aanvragen bij de examencommissie van EWI. Zie hier voor meer informatie over de vrije minor en het aanvraagformulier.  

Ik wil graag een minor in het buitenland volgen?

Je kan ervoor kiezen om een minor in het buitenland te volgen. Zorg er dan wel voor dat je geen vakken open hebt staan in de periode dat je in het buitenland zit. Als je meer informatie wil over een  minor in het buitenland neem dan contact op met het international office van EWI, exchange-eemcs@tudelft.nl

Ik heb een functiebeperking, zijn er manieren waarop de TU Delft mij hierin kan ondersteunen?

Ja, binnen de TUD kan extra begeleiding worden geboden aan studenten met een functiebeperking. Een studieadviseur kan je doorverwijzen naar de juiste instanties. Maak een afspraak als je meer over de mogelijkheden wil weten. Hier vind je informatie over studeren met een functiebeperking. 

Ik studeer nu bij de faculteit EWI, maar twijfel aan mijn studiekeuze.

Maak een afspraak met een studieadviseur. Career & Counselling biedt ook vaak studie(her)keuze workshops aan. Je kan op de Brightspace pagina van Career & Counselling Services kijken voor het aanbod

Mag ik alvast vakken van mijn master volgen tijdens mijn bachelor?

Nee, vanwege de bachelor-voor-master regel, zie hier voor meer info. 

Waar kan ik alle benodigde formulieren vinden?

Formulieren voor onze faculteit EWI kan je hier vinden. Dit kunnen onder meer formulieren zijn met betrekking tot: de (vrije) minor, diploma aanvraag of een aanvraag voor een vrijstelling.

Kan ik binnen de TU Delft workshops volgen ten behoeve van mijn studie?

Er zijn verschillende plekken waar je workshops kunt volgen. Om er een paar te noemen:

  • Gezondeboel: Online tool voor bewustwording en zelfmanagement. Scroll naar beneden op de website voor modules die beschikbaar zijn in het Engels.
  • Career and Counselling Services biedt workshops over bewustwording en zelfmanagement, studiekeuzes maken, studievaardigheden of loopbaanbegeleiding.
  • X biedt een breed scala aan workshops, b.v. sport, podiumkunsten, beeldende kunst, levensstijl of welzijn.
Moet ik mij aanmelden voor onderwijs of projecten?

Over het algemeen hebben we op dit moment op de faculteit EWI geen inschrijving voor onderwijs. Wel zul je je moeten inschrijven voor sommige vakken, met name practica of projecten. Kijk in de studiegids of op brightspace bij het betreffende vak om te kijken of inschrijving nodig is.